DOMEK V IRSKU - Julie Caplin

 Autor: Julie Caplin
Počet stran: 352
Rok vydání: 2022
Žánr: román
Nakladatelství: Cosmopolis


Anotace
Uvelebte se ve svém oblíbeném křesle a užijte si výlet za dobrým jídlem a pitím na krásný irský venkov.
Hannah se rozhodla pro velkou životní změnu - opustí kariéru úspěšné právničky z uspěchaného Manchesteru a vydá se na šestitýdenní kurz vaření v Irsku. Cestou se zastaví v Dublinu, kde si užívá všechno, co nové město nabízí - irské speciality, skvělé drinky a také společnost charismatického Connora, se kterým se náhodou seznámí.
Když se další den přesune na malebný venkov a ubytuje se v útulném domku, zjistí, že to, co se stalo v Dublinu, tak docela v Dublinu nezůstalo... Kulinářská škola, ukrytá mezi krásně zelenými kopci, naučí Hannach víc než kuchařské základy.


Z mého pohledu
Když by se mě teď někdo zeptal, který knižní autor je můj nejoblíbenější, neváhala bych a hned řekla Julie Caplin. Její novinku Domek v Irsku jsem objednávala v předprodeji, aby u mě byla co nejdříve a páááni. Tahle kniha mi neskutečně sedla jak prdel na hrnec a i když jsem posledně psala, že Pláž v Chorvatsku je moje nejoblíbenější kniha od Caplin, pletla jsem se. Domek v Irsku ji z prvního místa smetl hned po pár stránkách a knihu jsem si neskutečně zamilovala. Hodně jsem se ztotožnila s hlavní hrdinkou, která stejně jako já, nerada vystupuje ze své komfortní zóny a stejně tak nedělá spontánní věci ohledně lásky. V příběhu se setkáváme s "irskou" Hannah, jak se sama hrdinka nazývá, protože Irsko s ní dělá věci a Hannah dělá věci, které by "anglická" Hannah rozhodně neudělala. Díky tomu ale Hannah zjišťuje, že ji život v bytě v Manchesteru tolik neuspokojuje a že svoje "doma" nachází v Irsku. Navíc pracovat jako právnička může i v Irsku, zvlášť když ji doma nic nedrží a tady je pohledný Connor.

Autorka nás zavede na kurz vaření, který vede známá kuchařka. Dozvídáme zajímavosti o Irsku, podíváme se na zajímavá místa Dublinu a po celou dobu vaříme, jíme dobré jídlo, pijeme pivo a užíváme si pobyt s Hannah. Já během příběhu jsem si připadala, jako bych byla sama v Irsku. Kniha je opravdu velmi dobře napsaná, do detailu a proto Vám bude připadat, jako byste tam byli také. 

Miluju ji, knihu i autorku. Její knihy jsou útěk od reality a velmi příjemný relax. Jsem strašně ráda, že jsem na její knihy narazila, protože to jak píše, to já prostě žeru. 

Četli jste něco od Julie Caplin?

Mějte se krásně!
Petra

6 komentářů:

  1. Děkuji za hezkou recenzi, Petro. Jak už jsem tu psala, knížky mě lákají, tak bych zkusila i tuto. 🙂

    OdpovědětVymazat
  2. Na tuhle knížku se určitě chystám taky. zatím jsem četla jen Hotýlek na Islandu a Pláž v Chorvatsku a obě byly fajn oddychovky.

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS