RENOVALITY || Vánoční sojové svíčky s dřevěným knotem

 Pálení svíček k zimě neodmyslitelně patří. Doma máme vždy celkou zásobu svíček, vonných vosků nebo esenciálních olejů. V loňském roce přišla česká firma Renovality na trh s novinkou v podobě sojových svíček. Nejprve uvedli na trh podzimní edici, na kterou článek teprve bude a nedlouho na to, přišli s vánočními vůněmi, které si představíme dnes. Nemusím ani říkat, že po svíčkách se rychle zaprášilo a k dostání už je snad jen jedna a to ještě z podzimní edice. Od každé vůně byl totiž omezený počet kusů. 


Vánoční edice svíček obsahuje sojový vosk, což je přírodní udržitelný zdroj a vydrží hořet o 50 % déle než parafín. Plamen uvolňuje až o 90 % méně sazí a dýmu a neuvolňuje toxiny oproti klasickým svíčkám. Navíc mají dřevěný knot, který praská jako dřevo v krbu. Vybrat jste si mohli ze třech variací - Medový perníček, Vůně Vánoc a Vánoční punč.

Svíčky mají objem 125 ml a vydrží Vám poměrně dlouho. Doporučuje se nechat je hořet nejdéle 5 hodin v kuse a tak, aby byl vosk až po okraj sklenice rozpuštěn. Svíčka tak bude vypálena rovnoměrně. Svíčky jsou ve sklenici, která po vypálení poslouží jako sklenice na pití, stojánek na štětce či jako svícínek. Využijete ji tak úplně celou.


Nejintenzivnější svíčka byla podle mě medový perníček. Ta neměla chybu a byla velmi příjemná. Asi nejvíce ve mně evokovala Vánoce. Nicméně i zbylé dvě voněly velmi pěkně. Tady už je to spíše na vkusu a podle toho, co každému vyhovuje. Nicméně svíčky hodnotím za velmi povedené a vůbec se nedivím, že byly brzy vyprodané. Na jaře se však můžeme těšit na další edici!


Pálíte rádi svíčky? Nebo máte raději aromalampy?

Mějte se krásně!
Petra


*děkuji e-shopu Renovality za produkty poskytnuté k recenzi

13 komentářů:

  1. Já mám v práci aromalampu a doma pálím svíčky. Tyhle hezky vypadají a mají i zajímavé vůně, ale u nás je na svíčky s dřevěným knotem embargo - manželovi vadí to praskání :-o. Takže moje dvě první, co jsem si objednala na Bonami tuším předloni, byly taky mými dvěma posledními :D

    OdpovědětVymazat
  2. Svíčky pálím, hlavně v zimě, hodně ráda! U učení si nedokážu představit jinou společnost :) za zkouškové jsem jich vypálila opravdu hodně.
    Ségra si za úspěšné zkoušky koupila také svíčku s dřevěným knotem. To praskání je opravdu hodně zajímavé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky svíčky miluju zapálené, když něco dělám :)

      Vymazat
  3. Ty vůně musí být dokonalé. Takovéto gurmánské variace můžu po celý rok :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Páni, krásné fotky, moc pěkně zpracovaný článek. ☺♥
    Svíčky vypadají lákavě.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  5. Svíčky této značky zatím neznám, ale vypadají moc hezky a věřím, že budou krásně vonět. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedná se o novinku ve firmě Renovality, tak možná proto je ještě neznáš :)

      Vymazat
  6. Hned bych věděla, jakou si vybrat vůni, ale všechny jsou určitě krásné! :))

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS