DIARY || Máme schody a vazbu střechy

 Od doby, kdy vyšel poslední článek, ve kterém jsem psala, že máme hotové přízemí a zasázené stromy se toho moc změnilo. Ze začátku psaní tohoto článku jsem myslela, že se toho na domě zase tolik nezměnilo, ale to byl poslední článek nesměl být v listopadu. Původně jsem tento chtěla psát už v prosinci, avšak tak nějak jsem doufala, že se toho na domě udělá víc. Nicméně 15. prosince dělníci odjeli na Ukrajinu a vrátili se teď 15. ledna. No a do toho navíc majitel firmy má covid a stejně tak ve výrobě oken. Takže za leden se na domě opět nic neudělalo. Maximálně se v přízemí vysekala elektrika, kterou bude dělat tchán, abychom trochu nahnali čas a zároveň vyplnili čas čekání. 

Naposled jsem tu psala o betonování stropu. Dnes už Vám ukazuji domeček v celé parádě, aspoň tedy z venku. Co se týče vnitřku, tak tam už jsou vyzděné skoro všechny příčky, kromě koupelny. Tam se totiž čeká na zasazení plechových futer (do kuchyně a chodby budou posuvné dveře), aby se mohly obezdít a následně dozdít poslední příčka koupelny. Další novinkou jsou schody, takže do podkroví už nemusíme lézt po žebříku, z toho máme velkou radost. 

V podkroví není hotového nic. Ještě se pod střechu bude dávat kovová traverza, aby se udělala lepší nosnost a poté se budou zdít příčky. Co se týče střechy, tak je hotová vazba a na ní jsou osb desky. Je potřeba dodělat akorát izolace, položit křidlici, komín a vyříznout střešní okno. Jsem ráda, že už to přes zimu bylo "pod střechou", protože to chvíli vypadalo bledě. První sníh nám pěkně zavařil a my museli sníh odhazovat, ale nakonec to dopadlo poměrně dobře. Chyběly akorát ty tři týdny, kdy jsme naháněli firmu aby začali, aby to bylo pod kompletní střechou. 


Každopádně máme už vybrané koupelny, dveře a světla. Světla už máme dokonce i doma, protože všechno se neskutečně zdražovalo. Místo toho, abychom si užívali předvánoční čas, tak jsme běhali po obchodech a vybírali světla, obklady, baterie a nábytek do koupelen. Mohu Vám říct, že to skončilo nejednou hádkou a x hodin strávených na prodejnách. Nicméně máme všechno, teď už jen dostavět ten dům :D 

Až se na domě opět udělá něco nového, opět se ozvu!

Mějte se krásně!
Petra

13 komentářů:

  1. Hezky se vám to klube. Tak ať to zdárně pokračuje dál a nějak se vyrovnáte se zdražováním, protože to myslím postihlo oblast stavebnin hodně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdražování proběhlo a dotklo se bohužel i nás, ale zatím to není nic strašného. Letos na tom lidé budou mnohem hůř.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. To ještě ano, ale věřím, že to rychle uteče :)

      Vymazat
  3. Máte to moc hezké, střecha a hrubá stavba je základ, držím palce ať jde vše snadno a dle plánu. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hezky se vám to rýsuje :) přeji, aby vás žádné další zdržení už nepotkalo

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je další super pokrok, gratuluji a jen tak dál! :))

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS