CUKRÁRNA V PAŘÍŽI - Julie Caplin

  Autor: Julie Caplin
Počet stran: 368
Rok vydání: 2019
Žánr: román
Nakladatelství: Cosmopolis


Anotace
V Paříži se skrývá jedna malá cukrárna, která už ale má své slavné dny za sebou. Vstupte a ochutnejte některý z dezertů. Třeba zjistíte, že minulost stačí jen oprášit, aby opět získala svůj lesk.

Nině Hadleyové pomalu táhne na třicet. Pracuje jako servírka, ale už zkusila kdeco - učila ve skolce, pracovala v zahradnictví, začala chodit do kuchařského kurzu. Nic z toho ale nebylo to pravé. Krom toho je pro svou velkou hlučnou rodinu pořád jen malou holčičkou, kterou se všichni snaží chránit. A dobře jí radit. Nina by se ráda osamostatnila, jenže jak přijít na to, co by chtěla doopravdy dělat?
Když zavřou restauraci, kde Nina pracuje, naskytně se jí šance odjet do Paříže. Měla by tam pomáhat s přípravou cukrářských kurzů pro amatéry. Zdá se, že je to přesně ta příležitost, na kterou čekala. Má to však háček. Kurzy vede rodiiný přítel Sebastian, velmi úspěšný a také velmi protivný šéfkuchař. Nina se do něj navíc kdysi bláznivě a beznadějně zamilovala. Sebastian však něměl zájem. Dokáže se Nina odpoutat od dřívějších citů a najde v malé pařížské cukrárně to, po čem opravdu touží?


Z mého pohledu
Pařížský příběh z prostředí cukrárny, ve které se prodávají výborné francouzské dezerty. I v této knize probíhá romantická dějová linka, ovšem ve většině knihy se jedná o jednostrannou lásku. Nicméně autorka zde věnuje velkou část i přátelství, které Nina vytvoří s účastníky cukrářského kurzu. Přátelství je tak silné, že ji přátelé pomáhají bez ohledu na to, zda jaký z toho budou mít užitek. Navíc se s Ninou i pěkně pobavíte. Nafoukaného Sebastiana bych nejraději praštila, protože jeho chování je nepřípustné. Nicméně Nina je bohužel tak moc zamilovaná, že před ním vždycky vypadá jako blbka. 
Autorka však skvěle rozvášnila moje chuťové buňky díky všem dezertům, které s Ninou ochutnáte- Navíc se podíváme na klasická nejznámější místa Paříže a občas se budeme chovat jako děti. Nina taky nejen sobě, ale také své rodině, Sebastianovi dokazuje, že si dokáže jít tvrdě za svým a nepotřebuje být na nikom závislá. 

Mám tu nějaké milovníky dezertů?

Mějte se krásně!
Petra


12 komentářů:

  1. Těším se, až se do knížek od této autorky taky začtu :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. No já určitě milovník dezertů a sladkostí jsem :) (chtělo by se říci bohužel, protože figuře to v kombinaci se sedavým zaměstanáním moc neprospívá). A Cukrárnu v Paříži si chci určitě přečíst, až na kápnu v knihovně.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za pěknou recenzi, Petro. 🙂
    Já nejsem moc velkým milovníkem sladkostí, ale dobrým dezertem nepohrdnou.

    OdpovědětVymazat
  4. Na tento díl se také chystám hned po Pláži v Chorvatsku, tu si v létě nesmím nechat ujít! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pláž v Chorvatsku byla skvělá! Tudle jsem na ni vzpomínala :)

      Vymazat
  5. Na tento díl se teprve chystám, ale věřím, že všechny její knihy jsou dokonalé. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Dezerty já můžu, oběd bez dezertu není adekvátně zakončen :D Člověk si musí spravit chuť ;) Na knížky od Chaplinové se chystám už strašně dlouho, ale nevím, kterým dílem začít. Možná začnu tou Paříží. Ale myslím, že u toho zbaštím víc sladkého než hlavní hrdinka :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já začala podle toho, jak jsou knihy vydané :)
      A jinak kokino po obědě musí být :D

      Vymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS