AUSTRALIAN BODYCARE || Vlasová péče

Vlasy. Dříve byly nenáročné, snesly všechny možné přípravky. Postupem času jsem se naučila vyhýbat silikonům v produktech a musím říct, že za poslední rok se mi to velmi dařilo. Bohužel jsem začala mít i citlivější vlasovou pokožku a některé šampony či kondicionéry mi začaly škodit. Svědila mě po nich hlava a já se mohla uškrábat. Těžko říct, která látka to způsobuje, na to jsem dosud nepřišla. 

Značka Australian Bodycare má v nabídce svého sortimentu sadu na vlasy a pokožku hlavy, která řeší právě problém suché a svědivé pokožky a lupům. Vlasové sérum, šampon a kondicionér - tři kroky ke zdravé vlasové pokožce. Všechny tři produkty obsaují olej Tea tree, díky kterému je značka známá. Tea tree je antibakteriální, čistí vlasy i vlasovou pokožku, nevysušuje a nenarušuje kožní bariéru.

 

Vlasové sérum má praktický aplikátor v podobě špičky, díky které jej snadno aplikujete až na kůži. Já vždy ještě rozmasíruji prsty.. Sérum by však mělo být prvník krokem vlasové péče a působit by se mělo nechat aspoň 30 minut před samotným mytím. Ideálně však nechat působit přes noc. Mělo by zmírňovat problémy s pokožkou hlavy (svědění, lupy).

Šampon je hloubkově čistící šampon, který mimo to i vlasy hydratuje. Obsahuje kokosový olej, který dodává vlasům vlhkost. Měly by tedy pak vypadat zdravě a leskle. 

Kondicionér je ideální pro poškozené vlasy a zabraňuje jejich vysušování. Obsahuje panthenol, který obnovuje strukturu vlasů a posiluje je. Dále v něm najdete bambucké máslo, které vlasům zajistí lesk a zanechává vlasy jemné.



Když jsem celou sadu začala používat, žádný problém s vlasovou pokožkou jsem neměla. Na začátku používání mě však začala svědit vlasová pokožka. Mohla jsem si hlavu udrbat, jak mě svědila. Po pár týdnech si ale vše sedlo a svědění ustalo. Nicméně s produkty jsem nadšená nebyla. Vlasy se mi začaly mastit, byly zplihlé, bez objemu a strašně rychle se cuchaly. Postupně jsem začala vyřazovat produkty, abych zjistila, který z nich to dělá. Nezjistila jsem nic, protože i tak byly vlasy pořád nepěkné. Nicméně musím říct, že šampon vlasy umyl opravdu dokonale. Po použití byly vždy krásně čisté a já byla překvapena, jak špinavá voda byla. To je ale asi tak vše, celkově jsem s produkty spokojena nebyla. 

Vzpomenete si, která vlasová péče naposled nesedla Vám?

Mějte se krásně!
Petra

*děkuji e-shopu Australian Bodycare za produkty poskytnuté k recenzi

11 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Mně svědění po čase ustálo, nicméně zbylé problémy vůbec.

      Vymazat
  2. Ahoj Péťo, mě naposledy neoslnil Alfaparf, ne že by byl vyloženě špatný. Čistící šampon je průměrný a tonikum úplně k ničemu, což za ty peníze prostě nestojí. Teďka zkouším nejednu novou vlasovou řadu, tak jsem zvědavá, na co ještě narazím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom jsem tuším četla a chápu, že jsi nebyla nadšena.

      Vymazat
  3. Značku znám, ale nic jsem od nich neměla, ani vlasovku. Já teď zkouším řadu Klorane proti vypadávání vlasů a kondicionér zatím vypadá jako tragédie - vlasy po něm nejdou vůbec rozčesat. Dám mu ještě jednu šanci, ale myslím, že půjde z domu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla od Klorane asi dva šampony a s nimi jsem byla velmi spoko. Ostatní produkty jsem nezkoušela.

      Vymazat
    2. Šampon (taky proti padání vlasů) mám taky a přijde mi celkem fajn

      Vymazat
  4. To je škoda, že tě produkty takto zklamaly. To se bohužel jednou za čas stane asi každému a taky jsem měla několikrát negativní zkušenost..Aspoň člověk ví, co příště ne-e. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak říkáš, jednou za čas to prostě musí přijít :)

      Vymazat
  5. Od značky jsem měla něco na čištění pleti, jednou jsem ho totiž našla v Glanc boxu. Značka je to asi dobrá, ale na vlasy já musím mít jen jeden šampon Dercos z lékárny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak to já zase ráda střídám, ale pokud ti nic jiného nesedí, tak to chápu :)

      Vymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS