HITLERŮV OTEC - Roman Sandgruber

Autor: Roman Sandgruber
Počet stran: 288
Rok vydání: 2022
Žánr: odborná historie
Nakladatelství: Ocelot


Anotace
Dvě věci tížily Adolfa Hitlera až do jeho sebevraždy ve Vůdcově bunkru v roce 1945: jeho tec a venkovský původ. Jednatřicet dopisů celního úředníka Aloise Hitlera, které zůstaly více než sto let zapomenuty na půdě, umožňuje poprvé autenticky nahlédnout do životních podmínek Hitlerovy rodiny. Dávají tak Romanu Sandgruberovi příležitost převyprávět dětství a mládí pozdějšího diktátora. Svérázně vnáší světlo do temnoty mýtů a domněnek, jimiž je obraz Hitlerova otce opředený, a vykresluje živý obraz "Vůdcovy" výchovy. 


Z mého pohledu 
Druhá světová válka a příběhy z ní mě velmi zajímají, proto jsem na nabídku knihy Hitlerův otec kývla. Nutno na začátku podotknout, že se jedná o odbornou literaturu, takže tu jde spíše velké množství informací než o líbivost. Klobouk dolů před autorem, který čerpal z tolika zdrojů a pramenů, aby čtenářům poskytl detailní rozbor života Hitlerových. Sandgruber se snaží vyvarovat divokých teorií a spekulací a se vším se snaží nakládat velmi opatrně. Část knihy je věnována Adolfovo dětství, což mi přišlo jako nejzajímavější z celé knihy. Zbytek mi přišel poměrně nudný a kniha mě docela uspávala a do čtení jsem se musela vyloženě nutit. Troufám si tvrdit, že fajn bude jako výukový materiál či jako zdroj pro diplomové práce například. 

Na knihu je právě nyní doprava zdarma, takže můžete objednávat zde
Doporučuji mrknout i na další knihy s válečnou tématikou tady

Máte rádi knihy s tematikou druhé světové války?

Mějte se krásně!
Petra

*děkuji e-shopu megaknihy.cz za knihu poskytnutou k recenzi

8 komentářů:

  1. Tak tohle mne nijak mimořádně neláká. Já obecně moc nečtu životopisy, tak asi proto...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já mám životopisy docela ráda, ale toto byla katastrofa.

      Vymazat
  2. Myslela jsem si, že to bude fajn čtení, ale co to tak čtu, tak nebude :-D Tyto knihy nemám ráda, mám ráda příběh. Ne fakta, ne odbornou literaturu :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Naprosto souhlasím s veškerými dojmy :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je škoda, že z ní máš takové pocity. Zaujala mě už podle názvu a obalu, ale po tvé recenzi ji asi vynechám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě právě zaujala podle vzhledu i názvu, ale bohužel.

      Vymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS