DIARY || Pomalu ale jistě se blížíme do finále!

 U posledního update ohledně domečku jsem vás informovala o tom, že už máme střechu a omítky a jeden plot okolo. Za tu dobu se toho už ale událo mnohem více a my pomalu, ale jistě jdeme do finále! Dům máme kompletně zvenku zateplený a firma dělá fasádu. Nejprve dávali šedý 20 cm polystyren, natahují lepidlo a do konce srpna by měla být fasáda kompletně hotová i s barvou, kterou jsme vybrali světle šedou. Fotky už jsou některé starší, takže teď už domeček zase vypadá jinak, jen ho nějak nestíhám fotit. 


Taky máme hotovou izolaci střechy z vnitřní strany. Po neúspěšném několika měsíčním čekání na polystyren jsem se rozhodli pro stříkanou pěnu. Aktuálně máme ve střeše skoro půl metru izolace, tu jsme rozhodně nechtěli podcenit a nešetřili na ni. Firma přijela a během dvou dnů měla izolaci nastříkanou. Poté se muselo počkat až izolace zaschne, ořezat ji a nastoupila firma na sádrokartony. S těmi si užíváme doteď, protože firma se objeví vždy po nějaké době na pár hodin, takřka nic neudělá a zase jede pryč. Na sádrokartonech dělají asi už dva měsíce, snad to do konce srpna také dotáhnou do konce. 


Kompletně už máme hotové podlahy. Natahalo se podlahové topení, následně se vše zalilo betonem a my začali topit, aby beton vytvrdnul. Samozřejmě opět problém, kdy firma do koupelny dala více betonu než měla, protože tam je dlažba. I když to měli naznačeny, kde jaká vrstva betonu má být, stejně udělali chybu. No nic, muselo se to opět zbrousit a díky tomu museli obkladači počkat. Nakonec vše dobře dopadlo, podlaha je všude zbroušená, teď se jen čeká až firma dodělá fasádu a sádrokartony, aby se dům vyklidil a mohl se natahat vinyl. 


Velkou změnou jsou obě koupelny, které jsou kompletně obloženy. Dole už dokonce máme záchod, sprcháč a umyvadlo a teče voda. Ještě se ale budou dodělávat detaily, ale to až tam firma nebude, aby se něco nepoškodilo. Vrchní koupelna je jen obložena, protože nejsou hotové stropy. Až budou hotovy, dodělá se vrchní koupelna, aby tam nepřišlo něco k újmě. Každopádně teď bych volila světlejší obklady, protože spodní koupelna je trochu tmavší. Ale nic hrozného to vyloženě není.




Další novinkou je usazený a obložený krb, který nám dělá radost v obýváku. Myslím, že obložení vypadá dobře a moc se těším až si v něm zatopíme! Poslední novinkou je oplocen vrchní pozemek a pomalu, ale jistě pracujeme na pletivovém plotu. Kamenný plot s výplní budeme řešit až na podzim, až budeme bydlet. V procesu je také kuchyň, která už se vyrábí a měla by být v září, těším se moc!


Tak to by bylo zase všechno, v příštím článku už snad budeme bydlet :D 

Mějte se krásně!
Petra

10 komentářů:

  1. Petro, budete to mít krásné. Tak ať dokončovací práce probíhají podle plánu a nastěhujete se v termínu. Těším se na další fotky z hotového domečku (hlavně na tu kuchyni ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme mockrát, snad vše stihneme podle plánu :)

      Vymazat
  2. Vypadá to krásně! Ten krb? Nádherné😍

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to zatím nádherně :) Snad už se Vám potíže budou vyhýbat a půjde vše podle plánu :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky v to doufáme, zatím se věci komplikují :D

      Vymazat
  4. Máte to nádherné! V koupelně máte úplně nádherný obklad, ten se mi opravdu moc líbí! Držím palce ať jde vše hladce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme! Teď bych jej volila trochu světlejší, aspoň do té spodní koupelny :)

      Vymazat
  5. Vypada to skvěle! Za chvíli budeš vše uklízet do skříni. :)

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS