HOTÝLEK NA ISLANDU - Julie Caplin

 Autor: Julie Caplin
Počet stran: 360
Rok vydání: 2020
Žánr: román
Nakladatelství: Cosmopolis


Anotace
Panenská příroda Islandu a útulná atmosféra ve stylu hygge ve vás vyvolají touhu zachumlat se do hřejivé deky u kamen a popíjet horkou čokoládu...

Lucy nic nechybí, má dobrou práci v hotelu a přítele. Jenomže stačí jedna jediná nehoda a vše se změní - dostane padáka a kopačky. Její život je náhle v troskách, nedaří se jí najít novou práci, úspory docházejí a už brzy nezbude nic jiného než se přestěhovat zpátky k rodičům, a to za žádnou cenu nechce. Takže když jí personální agentura nabídne místo manažerky hotýlku Polární záře na Islandu,  okamžitě přijme i přes to, že nesnáší zimu. 
Po příjezdu se nemůže zbavit dojmu, že udělala chybu. Jako šéfová se navíc uvede naprostým trapasem, takže pochybuje, jestli ji podřízení přijmou. Jenže pak jako by jí osud dal znamení, že má zůstat. V noci se na nebi roztančí polární záře a Lucy se při sledování fascinující podívané rozhodne vytěžit z téhle životní příležitosti co nejvíc. Využije všech svých znalostí a zkušeností a postará se, aby se z Polární záře stal nejúžasnější romantický hotel na celém Islandu!
Hotel má špatné hodnocení a je poloprázdný, takže ji čeká pořádně tvrdá práce. Lucy dělá, co může, ale má pocit, že se jí někdo snaží škodit. Jsou k ní všichni kolegové upřímní? Může jim důvěřovat? Navíc ji začíná zneklidňovat barman Alex... Mezi ním a Lucy to sice jiskří, ale záhy se ukáže, že Alex skrývá nějaké tajemství...



Z mého pohledu
Další skvělá kniha ze série Romantické útěky. Píšu to s každou její knihou, ale já jim prostě nemám co vytknout. Opět skvěle napsaný příběh, tentokrát z Islandu. Autorka dokáže místo popsat tak, že si je úplně snadno představíte a navíc budete chtít hned sbalit kufry, koupit letenky a letět tam taky. Musím vyzdvihnout opět naprosto okouzlující obálku a i nápaditý příběh. Díky hlavní hrdince Lucy máme možnost nakouknout pod pokličku práci manažerky hotelu a všech překážek, které Lucy musí řešit. I když je Lucy zkušená, je pořád stále se co učit a zlepšovat. Nechybí ani humorná linka, kdy sama jsem několikrát vybouchla smíchy a samozřejmě i romantika. Island je naprosto okouzlující, autorka nás vezme na spoustu zajímavých míst a lehce nám Island a jeho kulturu představí. V knize se setkáváme i s několika islandskými slovy a vřelou povahou Islanďanů. Navíc kniha zaujme hlavně milovníky hygge, v jehož stylu se hotel Polární záře nese.

Příběh je totožný s těmi ostatními, které Caplin píše. V každé knize hlavní postava odcestuje pryč, kde najde lásku a vše koncí happy endem. Nicméně mně to vůbec nevadí, její knihy naprosto miluju a jsou velmi příjemnou oddechovkou. Navíc se člověk díky autorce dostane na zajímavá místa a prozkoumá tak kus světa aspoň pomocí knih. 

Tuto a další knihy ze série Romantické útěky koupíte na webu Megaknihy.cz

Která kniha od Julie Caplin se Vám líbila nejvíce?

Mějte se krásně!
Petra

*děkuji e-shopu megaknihy.cz za knihu poskytnutou k recenzi

7 komentářů:

  1. Četla jsem ze série Romantické útěky zatím je dvě knížky, ale souhlasím s tebou - příběh se sice předvídatelný, ale čte se dobře nahlédnutí na cestovatelsky zajímavá místa je příjemný bonus. Hotýlek na Islandu se mi líbil o malinko víc než Pláž v Chorvatsku (asi proto, že na Island bych se chtěla podívat)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Island bych taky ráda. Ovšem po přečtení všech knih, je moje nej Domek v Irsku :)

      Vymazat
  2. Která kniha se mi nejvíc líbila posoudit nemůžu, protože jsem žádnou nečetla. Ale už dlouho to mám v plánu, navíc pořád nevím, co stáhnout do čtečky, tak třeba první knihu téhle série. 🙂
    Děkuji za pěknou recenzi a přeji hezký večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuji všemi deseti! Knihy jsem si zamilovala!

      Vymazat
  3. Ach, já si na ty její knihy tak těším. Mám přečtené už dvě :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS