DIARY || Máme střechu a omítky

 Přečetla jsem si poslední článek, který se týkal stavby a jsem načisto v šoku, co všechno zase máme hotové oproti poslednímu článku. Událo se toho strašně moc, takže se připravte na delší článek. V poslední článku jsem zmiňovala, že máme kompletně vysekanou elektřinu v přízemí a částečně v podkroví. Teď už hlásím, že elektřina je kompletně hotová i zaomítaná a teď už jen čekáme na revizi a následné připojení elektroměru. Co se týče vody, tak tu už máme taky hotovou, dokonce už nám teče :D Bylo to poměrně náročné, protože jsme museli vykopat přípojku, rozbít kus asfaltu a následně byla všude hlína a bahno, protože jako na potvoru začalo pršet. Nicméně za dva dny to chlapci sfoukli. 


Druhou velkou novinkou je ta, že už máme kompletně hotové omítky a firma bude v následujícím měsíci dělat podlahy. Hned ten dům vypadá s omítkami jinak. Až se pak udělají podlají, budu postupně malovat, ale už teď to vypadá jako by bylo vymalováno. Problém jsme měli akorát v obýváku se stropem, kdy dělníci více utáhli nosníky a tím pádem se nám strop mírně prohl. Nastala tak otázka, jak strop vyrovnat. Nakonec se naneslo několik vrstev omítky a po prohnutí nejsou ani památky. 

S problémem, se kterým se potýká už takřka dva měsíce je polystyren. Dovézt měli celý kamion - na fasádu, do podlah a do podkroví nad strop. Polystyren stále nedorazil, podařilo se nám získat jen ten do podlah. Na fasádu tolik nespěcháme, ale potřebovali bychom ten do stropu. Nakonec jsme to vyřešili stříkanou pěnou, ale tady nastal další problém. Firma přijela až z Opavy, takže několik set km od nás, napojili se ke tchánovi na elektřinu a komplet vyházeli pojistky. Pak z nich vypadlo, že vlastně potřebují větší centrálu. To nám ovšem nikdo neřekl a my ji neměli kde narychlo sehnat. Tak se firma sbalila a odjela zpět do Opavy, nic neudělali a vůbec nevím, kdo tu cestu bude platit. 


Kompletně máme hotovou střechu. Dala se izolace, tašky a máme hotovo. aspoň něco, je už úplně hotové :D Ještě nám tam tedy chybí okapy, ale ty čekají v baráku, dokud se dům nezateplí polystyrenem a nenatáhne se fasáda. Dále je ve vrchní koupelně střešní okno, na které jsem dlouho čekali a stejně tak dodali velké francouzské okno na terasu a vchodové dveře. Je to teda už domeček se vším všudy a nemůžu se dočkat až tam budeme bydlet! Taky už mám vybranou kuchyň, jen se opět čeká na podlahy, aby si ji truhlář mohl přijet finálně změřit. Zvolila jsem kombinaci dubu a antracytu. Co si budeme, tuhle kombinaci má teď snad každý, ale mně se to strašně líbí. 


A posledním skvostem našeho domečku je tento cihlový pilíř. Byla potřeba tam dát nějaká pevnější podpěra a tak jsem navrhla tohle provedení. Firma nebyla proti a já nadšená. Podmínkou byly nejstarší cihle jaké budou mít a myslím, že to vypadá dokonale. 


Okolo domečku už máme taky hotový jeden plot, u druhého je potřeba natáhnout pletivo. Třetí přijde až o práznidnách a v sadu máme nachystané kůly na oplocenku. Takže makáme co se dá a snad se za nějakou dobu ozvu s dalšími novinkami!

Mějte se krásně!
Petra

12 komentářů:

  1. Pomalu se vám to vylupuje. Kdy se chystáte na stěhování - na podzím?

    OdpovědětVymazat
  2. Kombinace dubu a antracitu v kuchyni bude boží! Líbí se mi i ten cihlový pilíř. Baví mě, když má někdo doma takhle neopracovanou třeba i celou stěnu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Neskutečně se mi líbí ty cihly! Je to krásný element!

    OdpovědětVymazat
  4. Domeček roste jako z vody! Jste moc šikovní :) podpěra je parádní!

    OdpovědětVymazat
  5. Nooo pořádně se to rýsuje :)

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS