KRÁSA - Louise Bagshawe

 Autor: Louise Bagshawe
Počet stran: 352
Rok vydání: 2014
Žánr: román
Nakladatelství: BB/art s.r.o.



Anotace
Narození Diny Kaneové nikdo nepřivítal s radostí. Pro náročnou sobeckou matku a udřeného otce představovala jen krk navíc. Ani jako výborná studentka se mezi spolužáky nestala oblíbenou. Místo aby pokračovala ve studiích, musí se Dina od osmnácti let postarat sama o sebe. A s chytrou hlavou, houževnatostí a dobrými nápady krůček po krůčku postupuje vpřed. Schytává od života tvrdé rány, ale naučí se vyhrávat. Kdo neriskuje...

Z mého pohledu
Hned na úvod nutno říct, že kdybych knihuh neviděla u kolegyně z práce, asi bych si ji kvůli obálce nikdy sama nepořídila. Přece jen působí trochu lacině a není zrovna lichotivá mému oku. Navíc pomohlo také to, že mi ji kolegyňka vychválila a řekla, že je ideální právě na chladné večery, taková oddechovka. A měla pravdu. Ze začátku mě kniha moc nebrala, i když autorka popisuje, jaký Dina neměla lehké dětství. Rodiče ji neměli rádi, upřednostňovali jejího staršího bratra a ona se musela spokojit s málem. Když ji padlo osmnáct, matka ji řekla ať se odstěhuje a stará se o sebe sama. Na mladou Dinu ve městě Manhattanu čeká mnoho nástrach. V lásce, práci, v rodině. Několikrát se dostane na samé dno a je jen na ní, zda se rozhodne se opět postavit na nohy. Dina je naštěstí chytrá a neskutečně krásná. Navíc na co sáhne, to jí hned jde, je pracovitá a má vysoké cíle. Během pár let se vypracuje velmi vysoko, ale musí si dávat pozor na lidi v jejím okolí, kteří ji rychle můžou opět poslat ke dnu.

Kniha je neskutečně čtivá, nešlo se od ní odtrhnout, protože po celou dobu se v knize stále něco děje. V knize nechybí láska, radost, ale také smrt, zklamání a nedůvěra. Kniha Vám dovolí nahlédnout do života mafie, života bohatých, kosmetiky a kaváren. Příběh je velmi inspirativní a věřím, že dodá motivaci těm, kterým zrovna chybí :) 

Hledala jsem a hledala, abych pro Vás našla, kde knihu koupit. Bohužel se ale jedná o starší knížku, takže se po ní můžete podívat v knihovně nebo v antikvariátech. Na mých oblíbených knižních e-shopech jsou knihy už jakou dobu vyprodané a tím pádem myslím, že už bude i těžko sehnatelná. 

Četli jste něco od autorky? Po jakých žánrech saháte v zimních večerech?

Mějte se krásně!
Petra


Pokud se Vám článek líbil, budu ráda když se stanete mým pravidelným čtenářem (vpravo v menu) a taky mě můžete sledovat na instagramu, kde jsem denně aktivní. Najdete tam plno recenzí, tipů, ale hlavně se všechno dozvíte jako první :)

6 komentářů:

  1. Ani mně se obálka knihy nelíbí, ale příběh mě zaujal :) Třeba na knihu někdy někde narazím :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Změna obálky by byla fajn, protože jinak fajn příbeh :)

      Vymazat
  2. Chystám se do knihovny, tak po ní mrknu. Na prodloužený víkend by se nějaká oddychovka hodila...

    OdpovědětVymazat
  3. Romány sice moc nečtu a nemusím, ale tahle kniha vypadá podle popisu zajímavě a moc se mi líbí její design! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že to není zrovna tvůj šálek kávy, ale teď románům dávám přednost před vším :)

      Vymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS