DIARY || Máme okna a podkroví

 Krásný den přeji všem, moji milí. Po delší době opět přináším článek z prostředí stavby. Na domečku se pracuje každý den, takže pokroky jsou znát a mohu Vám přinést nové informace o pokrocích. Naposled jsem Vám tu psala o tom, že v domečku máme schody a vazbu střech. Tentokrát už Vám můžu říct, že máme okna a kompletně vyzděný dům. 

Okna nám přijeli montoval tuším někdy na začátku února. Nemáme tedy všechna, chybí střešní okno v koupelně, které se bude dávat až bude hotová střecha  a hlavně je od jiné firmy. Potom chybí velké francouzské okno v obýváku, které kvůli složitosti má delší výrobu a vchodové dveře. Kvůli dotaci zelená úsporám jsme museli vzít ty nejdražší trojskla. Máme klasická plastová okna, která jsou zvenka v antracitové barvě a zevnitř klasicky bílé. Dodala nám je firma Pramos z Břeclavska. Člověk by netušil jak taková okna jsou drahá a co teprve vchodové dveře! Do některých oken jsme si nechali dát i sítě proti hmyzu. I tady jsem byla z ceny v šoku, protože obyřejná zatahovací síť do francouzského okna 15 tisíc, to jsem myslela, že mě omejou.


Dále máme kompletně dozděný celý dům. V přízemí se zazdily dvoje plechová pouzdra na posunovací dveře a konečně se mohla dozdít koupelna, na kterou se právě kvůli pouzdrům čekalo. Také je dole kompletně vysekaná elektřina. V podkroví už jsou kompletně vyzděné všechny pokoje a byla jsem úplně v šoku, jak velké to nahoře je. Máme tam celkem 4 pokoje, šatnu a koupelnu. Z velké části už je zde také vyekaná elektřina, ale jsou potřeba doladit nějaké detaily.



Do konce března by pak měla být hotová střecha, kompletně hotová elektřina, vykopaná přípojka na vodu a možná udělaná voda v domečku. Jde to pěkně po másle a začíná se nám to krásně rýsovat. Na červenec pak máme objednanou firmu, která udělá komplet koupelny, položí vinyl a dá interiérové dveře. V srpnu by pak měla být kuchyň. 

Mějte se krásně!
Petra

11 komentářů:

  1. Vypadá moc hezky, je dobře, že se to hýbe, spousta lidí teď na někoho čeká, aby se mohli posunout dál, ale když to jede, tak je to super. Těším se, jak to bude vypadat, až si to zařídíte, home decor mě strašně baví :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak an ten se taky moc těším,největší radost mám zatím ze zádveří, kam jsem si koupila dvě boží komody :D

      Vymazat
  2. Ony teď stavební materiál myslím dost podražily, takže věřím, že peníze se jen kutálí. Tak ať vám to dál hezky odsejpá bez nějakých zádrhelů

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My naštěstí už máme vše nakoupené za staré ceny, takže to není tak strašné. Nicméně lituji ty, kteří se rozhodli stavět teď.

      Vymazat
  3. Milá Péto, jste draci. Krásný dům. At jde stavba dál dobře od ruky a kupředu. ☺♥

    OdpovědětVymazat
  4. Wow, pěkně jste zase pokročili! Pamatuji si, kdy jste s domečkem začínali a ještě nestála ani jedna cihlička a teď už máte takový kus práce za sebou! Gratuluji a jen tak dál. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem tudle projížděla fotky, kdy tam bylo jen holé pole.. :)

      Vymazat
  5. Krásně se to rýsuje, jste moc šikovní :)! Ty ceny, to je strašné... Sestřenice před měsícem dostavěla a také si stěžovala, jak jdou ceny šíleně nahoru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že tento rok už to taky dostavíme, protože by nás to vyšlo ještě dráž než teď..

      Vymazat
  6. Moc hezky se vám to rýsuje :-) my už jsme v cílové rovince

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS