KOBYLÍ VRCH || Stezka nad vinohrady

 Kobylí vrh nebo také Stezka nad vinohrady je tvarově neobvyklá rozhledna na Břeclavsku. Nachází se v Jihomoravském kraji v obci Kobylí. Stavba je umístěna mezi vinice, a tak po cestě k ní Vás čeká velmi příjemná procházka. Už když jsme jeli na dovolenou do Vinařství U Kapličky, věděla jsem že tuto rozhlednu chci navštívit. Přece jen jsem na instagramu projížděla nádherné fotky západu slunce či vyhlídek právě z této rozhledny. 


Parkovat můžete přímo v obci Kobylí nebo těsně pod rozhlednou, ještě před vstupem mezi vinice, které je zdarma. Záleží jen na Vás, jak moc se chcete projít. Cesta je příjemná, žádný těžký terén i když je mírně z kopečka a dokopečka, zvládnou ji vozíčkáří, cyklisti i rodiče s kočárkem. Tato rozhledna je totiž plně bezbariérová, takže se všichni pohodlně dostanou až nahoru, protože zde nenajdete jediný schod.

Rozhledna byla dokončena v roce 2018 a byla navržena panem Jiřím Vojtěškem a Jakubem Rolečkem. Je přístupná celoročně a vstup je zdarma. Výška rozhledny je 7,6 m a délka spirály je 65 m. Konec rozhledny je zakončen skleněnou stěnou a po cestě na podlaze najdete popisky, ze kterých se dozvíte plno zajímavých informací.


Z rozhledny máte rozhled na nedalekou Pálavu a při dobrém počasí i na rakouské Alpy. Samozřejmostí jsou pak výhledy na okolní vinařské obce Vrbice či Čejkovice. Procházka na toto místo je velmi příjemná a krátká, takže se nemusíte bát, že se budete trmácet několik kilometrů. Na místě se bohužel nenachází žádné občerstvení, takže pokud býváte hladoví, je potřeba si vzít svačinu sebou. 






Navštívili jste tohle místo? Slyšeli jste o něm?

Mějte se krásně!
Petra

14 komentářů:

  1. To je super tip na výlet a už se těším, až také někam vypadnu do přírody vyčistit hlavu. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to super, hlavně mimo sezónu minimum lidí :)

      Vymazat
  2. Zajímavá rozhledna, škoda, že to na Pálavu máme z ruky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtělo by to delší pobyt, aby jste toho stihli víc :)

      Vymazat
  3. Já se hrozně bojím výšek a s podobnými stezkami a rozhlednami mám problém .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přítel má taky strach z výšek, ale rozhledny mu problém nedělají :)

      Vymazat
  4. Místo neznám, ale vypadá to tak pěkně. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Moc ti to slučí. Na Kobylím vrchu jsem zatím nikdy nebyla, ale ráda bych se tam podívala, z fotek místo působí moc krásně. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Wow, rozhledna bez schodů a zdarma? Takovou jsem ještě nikdy nenavštívila. Vypadá zajímavě. Až někdy pojedeme okolo, rádi navštívíme. Díky za tip :) jinak ti to moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Určitě navštivte, stojí za návštěvu!

      Vymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS