Život s dezinfekcí

 Dezinfekce jsou naší součástí už více jako rok. Musím říct, že na rukou se jich vystřídalo opravdu velké množství. V práci používáme ty co ve zdravotnictví, která mimochodem fakt smrdí. No a proto ve svém volném čase ráda použiji takové, které nemají tak silné aroma a jsou i mému nosu příjemné. Vesměs všechny dezinfekce fungují tak jak mají, ovšem některé lepí více, jiné zase méně, některé vůbec. Některé neskutečně vysušují, jiné dokonce hydratují. No co si budeme, momentálně na trhu najdete všelijaké dezinfekce ať už s různými motivy, obaly, vůněmi, ale také v různých cenových kategoriích. Já jich pár taky vyzkoušela, ale že bych nějak extra řešila, od jaké značky dezinfekce je nebo jak moc smrdí, to neřeším.

Dezinfekce od Garnier dobře voněla a zároveň nevysušovala, ba naopak hydratovala. Při vtírání do rukou se se změnila na krém a dobře ruce promastila, ovšem nezanechávala mastný film jako klasický krém.
Balea je taková klasika za pár korun, která i dobře voní. Nelepí, jen trochu vysušuje.
Dettol je už trochu dražší dezinfekce, nicméně voní naprosto skvěle a vůbec ne jako dezinfekce!
Neqi má typickou dezinfekční vůni, akorát mi nevyhovuje ten obal. Nicméně splní svoji funkci a nevysušuje.
V autě pak mám velké balení dezinfekce od Balea.

Sama si kladu otázku, zda dezinfekce už budou naší součástí napořád nebo se od nich upustí. Samozřejmě ve zdravotnictví se používají úplně běžně, ale já sama jsem před koronou dezinfekci nepoužívala. Přece jen jsem holka z vesnice a u nás se to nijak neřešilo. Určitě mi dejte vědět jak to máte Vy, zda dezinfekci budete používat napořád a zda jste ji používali ještě před koronou. budu se těši na Vaše názory! :)

Mějte se krásně!
Petra

Pokud se Vám článek líbil, budu ráda když se stanete mým pravidelným čtenářem (vpravo v menu) a taky mě můžete sledovat na instagramu, kde jsem denně aktivní. Najdete tam plno recenzí, tipů, ale hlavně se všechno dozvíte jako první :)

8 komentářů:

  1. Před koronou jsem dezinfekci nepoužívala vůbec. Teď nosím dezifekci v batůžku, ale vlastně ji odtud moc nevyndavám. Dokud jsem byla na HO, tak jsem vlastně chodila jen nakupovat a na procházky. V krámech jsem používala dezinfekci, která je u vstupu, a po příchodu domů už jsem si jen klasicky myla ruce (dezinfikovat si ruce po procházce, kde jsem na nic nesahala, mi přijde zbytečné). Co jsem začala zase chodit do kanclu, tak se to vlastně moc nezměnilo - v práci máme dezinfekci u vstupu, na WC, před závodkou, před bufetem... Takže na tu moje moc často nedojde.
    Teď používání dezinfekce považuji za rozumné, až odpadne korona, tak se dezinfikovat nehodlám - nemyslím si, že by to pro imunitu byl nějaký velký přínos, spíš naopak. Myslím, že voda, mýdlo a běžné hygienické návyky by měly stačit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dezinfekci používám hlavně po příchodu z obchodu do auta :)

      Vymazat
  2. Ahoj Péťo, dezinfekci s sebou v lahvičce nosím cca od roku 2011, kdy jsem na ni díky kolegyni narazila. Nyní je dezinfekce na všech možných i nemožných místech. Moc pěkný a zajímavý - výstižný článek jsi napsala. Zaujal. ☺♥
    Pěknou neděli přeji.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Je pravda, že teď je dezinfekce všude a skoro se za ní platí zlatem :)

      Vymazat
  3. Ano nevím, že Garnier má také desinfekci. Já si oblíbila Bath and Body Works. Jinak jsem je používala už před koronou, hlavně když jsme si dávali někde venku jídlo a podobně a to nám už asi zůstane i po koroně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani jednu tvoji zmíněnou neznám. Taky jsem netušila, že Garnier dělá dezinfekce, dokud nebyla přílohou v časopisu :)

      Vymazat
  4. Dezinfekci jsem používala i před pandemií, je to skvělý způsob, jak rychle udržovat aspoň základní hygienu, ale bohužel hodně vysušují - spotřeba krémů na ruce je tedy dvakrát větší. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, je potřeba mít po ruce ještě nějaký krém na ruce :)

      Vymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS