RENOVALITY || Švestkový olej

Když vyšel na trh švestkový olej od Renovality, byl to na sociálních sítích velký boom, hlavně ta jeho marcipánová vůně. Jelikož marcipán moc nemusím, tak mě nelákal ani samotný olej. Jenomže to byl asi osud a olej si ke mně našel cestu. Dostala jsem 20 ml vzoreček jako dárek k nákupu (nakonec jsem pořídila i velké balení), proto jsem se rozhodla ho zkusit.

Švestkový olej je vhodný pro všechny typy pleti, ale samozřejmě se dá použít i na vlasy či tělo. Jako (skoro) každý olej od Renovality. Olej dokonale hydratuje a vyživuje pleť, neucpává póry, pleť po něm nemá potřebu se více mastit a zároveň minimalizuje suchá místa. I do koupele jej můžete použít, kdy nakapete pár kapek přímo do vody. 


Vůně je opravdu marcipánová a myslela jsem si, že to nezvládnu, protože je poměrně silná. Nicméně po aplikaci na pleť vůně už nejde vůbec cítit, takže jsme si nakonec se švestkou sedly. Ze začátku jsem ho používala na vyčištěnou pleť jako noční péči. Po tom, co mi od Renovality přišlo hyaluronové sérum, jsem ho začala používat v kombinaci s ním. Vyčistím pleť, nanesu sérum, olej zahřeju v dlaních a následně vetřu do pleti. Tenhle proces dělám minimálně půl hodiny před spaním, aby se olej dostatečně vsákl. Důležité je olej nanášet na navlhčenou pleť! Olej totiž uzamkne v pleti vodu a díky tomu hydratuje.
 I když si člověk řekne, že z 20 ml balení nemůžu poznat efekt, opak je pravdou. I tohle malé balení mi vydrželo asi dva měsíce a musím říct, že lituji, že Renovality neprodávají i takhle malé vzorečky. Určitě by to bylo skvělé i pro zákazníky, kteří by chtěli produkt nejprve zkusit.


Dlouho jsem neváhala a objednala i velké balení. Jelikož malé balení jsem používala na pleť, rozhodla jsem se, že tohle velké vyzkouším na tělo a vlasy. 
I u těla je důležité, aby pokožka byla vlhká, proto ideální používat jej hned po vykoupání. Hydratace je skvělá, o tom žádná, ale tady mi už ta vůně vadila, přece jen už se rozprostírala na větší ploše. Navíc olej rychle ubýval.


Hodně jsem si ho oblíbila jako vlasový zábal. Vždy třeba hoďku, dvě před samotným mytím (můžete nechat působit i přes noc, podle toho jak máte čas), jsem jej nanesla na vlasovou pokožku, délek a následně i do konečků. Poté smotala do drdolu a nechala působit. Může se nanášet i do vlhkých vlasů, kdy si vlasy postříkáte rozprašovačem nebo pročísnete mokrými prsty.
Když jsem s olejem začínala, měla jsem dost suchou a svědivou pokožku hlavy z jednoho šamponu. Sama jsem byla zvědavá, zda mi pomůže. Už po prvním použití mě přestala hlava svědit, byl to úžasný pocit pořád se nedrbat. Se samotnou suchostí to ale chtělo a chce čas. Po spotřebování mám vlasovou pokožku asi o 50 % lepší, ale sem tam se nějaká šupinka stále objeví. Každopádně vydala jsem se dobrým směrem! 
Doporučuje se po vlasovém zábalu umývat vlasy 2x šamponem, mám vyzkoušeno, že stačí i jednou. Výsledkem jsou nádherně heboučké a lesklé vlasy, takže rozhodně vyzkoušejte!

Švestkový olej stojí 349,- Kč a koupíte jej zde

Renovality je značka, kterou naprosto miluju a na blogu ji můžete vidět poměrně často. Momentálně nenabízí jen oleje, ale i doplňky stravy, odličovací tampony, vůně do auta a mnoho dalšího! 

Všechny recenze na produkty Renovality najdete zde

Mějte se krásně!
Petra

Pokud se Vám článek líbil, budu ráda když se stanete mým pravidelným čtenářem (vpravo v menu) a taky mě můžete sledovat na instagramu, kde jsem denně aktivní. Najdete tam plno recenzí, tipů, ale hlavně se všechno dozvíte jako první :)

*děkuji Renovality za zaslání produktu k recenzi

7 komentářů:

  1. Zaujalo mne to použití na vlasy. Myslím, že mé vlasy by nějakou kůru potřebovaly, ale na nákup velkého balení to úplně nevídím - bojím se, že by mi olej nakonec nemusel sednout...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono těch 50 ml není velké balení, dříve dělali 100 ml (některé oleje stále dělají) a to teprve bylo velké balení :D

      Vymazat
  2. Dvou měsíční výdrž takového balení je opravdu super a produkt, který umí vykouzlit hebké vlasy bych opravdu potřebovala. Poslední dobou je mám totiž jak dráty. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak rozhodně doporučuji mrknout po nějakém oleji, který by byl vhodný na vlasový zábal :)

      Vymazat
  3. Překvapilo mě, že se dá použit i na vlasy, což je opravdu skvělé! 😍 Značku znám, ale ještě jsem od nich žádný produkt nezkusila, takže Ti děkuji za tip

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to opravdu musíš napravit, protože jejich oleje jsou boží a já je používám už kolik let!

      Vymazat
  4. Švestkový olej je na vůni opravdu hodně povedený. Měla jsem ho i od jiných značek a pokaždé voněl úchvatně. Hodně ho používám na pleť, abych si tu vůni užila co nejvíc :-)

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS