DIARY || Projekt máme a za měsíc (snad) stavíme

 O tom, že budeme stavět jsem tu už možná psala a pokud ne přímo tady na blogu, v některých reakcích na Vaše komentáře nebo příspěvky určitě. Ovšem konečně teď je to aktuální a už se pomalu, ale jistě blížíme k prvnímu kopnutí do země. Já sama mám tento typ článků ohledně bydlení, stavění nebo rekonstrukcí strašně ráda, tak doufám, že to bude bavit i Vás u mě na blogu. Úplně nečekejte nějaké fotky pozemku a celého domu, protože si s přítelem chceme zachovat nějaké soukromí a nikdo nemusí vědět kde přesně a jak budeme bydlet. Nicméně teď už je to pro nás dostatečně aktuální, tak jsem se rozhodla rozjet i rubriku Diary, do které zatím jen přibyly nezařazené spolupráce.

Stavění domečku řešíme už takřka dva roky. Máme vlastní pozemek, takže lokalita byla jasná, jen vyřídit ty věci okolo. Bohužel jsme se dozvěděli, že náš pozemek není v územním plánu a ani nebude. Museli jsme od sousedů, kteří mají pozemek pod námi, koupit další pozemek, protože ten už se do územní plánu zavést měl. Ovšem ne hned, na změnu územního plánu jsme čekali zhruba 1,5 roku. Následně jsme pozemek odkoupili, přepsali a začali řešit projekt.

Projekt jsme začali řešit zhruba v listopadu, kdy jsme projektantovi předali hrubý nástřel, aby vytvořil domeček podle našich představ. Tady chci zmínit, že je hrozně důležité vybrat si dobrého projektanta, my toho správného trefili až na potřetí! A byli jsme s ním naprosto spokojeni, jak cenově, tak přístupem a vším. V únoru byl projekt dokončen a předaly se papíry na úřady, no a na začátku května jsme si jeli pro dokumentace, které jsme obratem odevzdali na stavební úřad. Nyní máme shrnutou ornici a čekáme na stavební povolení, které by mělo být na začátku nebo v půlce června. 

Kdo řeší nebo řešil stavění domečku, tak ví, že to není vůbec levná záležitost. Peníze vyhazujete jen za úřady a různé poplatky. My už zaplatili cca 100 tisíc Kč a to jsme ještě nekopli do země, takže i s tímhle je potřeba hned na úvod počítat. Jinak základovou desku si uděláme sami, hrubou stavbu se střechou a okny udělá jedna firma, podlahy, dveře, koupelny a krb druhá firma a třetí dodělá vodu, odpadu, podlahové topení. Elektřinu si opět uděláme sami a kuchyň bude dělat můj strejda. 

To je pro dnešek všechno a příště Vám napíši ohledně základů a desky. Určitě budu ráda, když mi dáte vědět, zda Vás vůbec tohle bude zajímat a bavit, případně co přesně by Vás ohledně stavění domečku zajímalo :) 

Mějte se krásně!
Petra

Pokud se Vám článek líbil, budu ráda když se stanete mým pravidelným čtenářem (vpravo v menu) a taky mě můžete sledovat na instagramu, kde jsem denně aktivní. Najdete tam plno recenzí, tipů, ale hlavně se všechno dozvíte jako první :)

15 komentářů:

  1. Ahoj, moc gratuluji k projektu a snad získáte stavební povolení, co nejdříve, abyste mohli začít stavět. Jinak moc pěkný článek, vše pěkně shrnuté a co se týká projektanta, tak gratuluji a poplatků na úřadech - to je hold u nás klasika a je moc dobře, že jsi to tady zmínila!! Prima den. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za 14 dní budeme kopat základy, takže stavební povolení jsme měli opravdu rychle :)

      Vymazat
  2. Články o bydlení mne baví, takže si ráda přečtu i tvoje. Syn o domečku uvažuje taky, tak se aspoň poučím (neboť já jsem člověk panelákový a o bydlení v domku vím houby). Držím palce, ať vám to pěkně roste.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, tak to ho lituji. Už teď je všechno šíleně drahé a bude ještě víc. Doporučuji začít stavět co nejdříve :)

      Vymazat
  3. Jé super, tak moc gratuluji :)
    Držím palce, ať jde vše podle představ

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je skvělá zpráva a moc gratuluji! Ať vám jde vše podle plánu! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme, snad to bude bez větších komplikací :)

      Vymazat
  5. Moc gratuluji! :) Doufám, že teď už to půjde hladce a brzy budete stavět! :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V to stejné doufám i já. Za 14 dní kopeme základy :)

      Vymazat
  6. Tak to je moc hezké. Přeju Vám to je to fajn stavět si takový svůj sen ♥ Je dobře, že jste to takto vyřešili a můžete začít stavět. Těším se na další článek také mám tyto články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mít vlastní dům byl vždycky můj sen a udělala jsem pro jeho uskutečnění maximum :)

      Vymazat
  7. Moc gratuluji, přeji, ať vám jde práce hezky od ruky :) takové články mě baví, takže se moc těším :)
    Leník

    OdpovědětVymazat
  8. Je to masakr tohle všechno ohledně bydlení.. Jak dělám hypotéky, tak vím, že to není vůbec jednoduchý a levný, ani s výstavbou ani s koupí.. Tak přeji, ať vše běží hladce. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, mluvíš mi z duše. Hypotéka, to je další věc :)

      Vymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS