NEŽ JSME SE ODCIZILI - Renée Carlino

 Autor: Renée Carlino
Počet stran: 288
Rok vydání: 2020  
Žánr: romány
Nakladatelství: Ocelot


Anotace
Zelenooké hrdličce:
Potkali jsme se před patnácti lety, skoro přesně na den, když jsem se stěhoval na kolej NYU v Senior House, hned vedle tvého pokoje. Říkala jsi, že jsme byli nerozluční kamarádi. Rád si myslívám, že to bylo něco víc.
Žili jsme z ničeho, leda z radosti, že jsme se našli prostřednictvím hudby (byla jsi posedlá Jeffem Buckleym), fotografování (pořád jsem tě fotil a nemohl jsem s tím přestat), toulek po Washington Square Parku a všech těch divných věcí, které jsme dělali, abychom si vydělávali peníze. V tom roce jsem se sám o sobě naučil víc než kdy jindy v životě.
Přesto jsme se z nějakého důvodu rozešli. Léto po promoci jsme se přestali stýkat, když jsem odjel do Jižní Ameriky pracovat pro National Geographic. Když jsem se vrátil, byla jsi pryč. Tak trochu si pořád nejsem jistý, jestli jsem na tebe po té svatbě moc netlačil...
Pak už jsem tě neviděl, teprve před měsícem. Byla středa. Houpala ses na špičkách a udržovala rovnováhu na tlusté žluté čáře, ubíhající po okraji nástupiště v metru, a čekala jsi na linku F. Neuvědomil jsem si, že jsi to ty, a potom už bylo moc pozdě, ty jsi byla pryč. Znovu. Vyslovila jsi mé jméno, viděl jsem ti to na rtech. Snažil jsem se přimět vlak, aby zastavil, jen abych tě mohl pozdravit.
Jakmile jsem tě zahlédl, znovu mě zaplavily všechny pocity a vzpomínky na mládí, a větší část následujícího měsíce jsem strávil přemítáním o tom, jak asi žiješ. Možná jsem se zbláznil, ale nechtěla bys se mnou zajít na skleničku a dohnat těch posledních patnáct let?
M

Z mého pohledu
U každé knihy, která se mi dostane do rukou nejprve čtu obsah, abych si tak nějak udělal obraz o čem kniha vlastně je. Když jsem si ho přečetla tady, docela jsem se zděsila, do čeho jsem se to uvrtala. První stránky knihy mě taky zrovna neuchvátily a já jen doufala, že mě kniha nakonec chytne. Doufala jsem správně, kniha mě chytla a já ji přečetla na jeden zátah. 
V knize je vyprávěn příběh ze dvou pohledů a to hlavních postav Matte a Grace. V knize se přesouváme z přítomnosti do minulosti a potom zpět do přítomnosti.
Matte je zapálený do fotografování, Grace zase do hudby. Jednoho krásného dne se jejich životy spojí, když se potkají na koleji a pokoje, ve kterých bydlí jsou hned vedle sebe. Od té doby se z nich stane nerozlučná dvojka, která vymýšlí jak si vydělat nějaké peníze, jen tak se procházejí a užívají si život, protože jsou prostě mladí. Jenomže co se stane, když Matte odjede do Jižní Ameriky? Bude na něj Grace čekat?


Kniha si mě naprosto získala. Je ideální na zimní večer, kdy si po celém dni chcete přečíst nějakou oddechovku. Kniha se krásně čte, úplně sama. Vcucne Vás do děje a nejedna žena se do Matta zamiluje. Autorka ho totiž líčí jako děsně sexy chlapa, po kterém touží každá žena. Bohužel musím upozornit na pravopisné chyby v překladu. To mě trošku bylo do očí a úplně bych to nečekala. Každopádně je to kniha spíše pro dámy a já jsem vděčná za možnost si ji přečíst :)

Knihu koupíte zde za 399,- Kč a je na ni nyní doprava zdarma! Určitě na web mrkněte, protože zde nejsou jenom knihy pro dospělé, ale také dětské knížky, papírnictví, hračky pro děti a další! Navíc pokud máte doma nějakého knihomola nebo dítě, rozhodně se vyplatí pořídit nějaké dárky pod stromeček :)

Jakou knihu jste četli naposled?

Mějte se krásně a užívejte předvánoční čas!
Petra

Pokud se Vám článek líbil, budu ráda když se stanete mým pravidelným čtenářem (vpravo v menu) a taky mě můžete sledovat na instagramu, kde jsem denně aktivní. Najdete tam plno recenzí, tipů a soutěží. Hlavně tedy teď v prosinci :)

6 komentářů:

  1. Už jsem o této knize slyšela a hned jsem si ji připsala na seznam. Vím, že jsi chci. Je to tip knihy přímo pro mě :-)

    https://pridesoul.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Mně to už podle anotace nepřijde úplně špatné. Jak píšeš taková oddechovka. Asi typ knížky, kterou si spíš půjčím než koupím

    OdpovědětVymazat
  3. Také jsem tuto knížku četla a byla jsem z ní nadšená :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To i já, je to fakt fajn oddychovka na zimní večery :)

      Vymazat
  4. Na knížku jsem četla samou chválu, snad si jí také brzy přečtu! :)

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS