VONIAVA || Květové vody heřmánek a meduňka

 Prosinec už se pomalu ale jistě blíží ke konci a já jsem zatím moc vánočních článků nevydala. Výčitky nemám, protože jsem si svátky chtěla užít s přítelem a rodinou bez instagramu a internetu. Štědrý den jsem strávila v práci, takže jsem si chtěla užít aspoň ty svátky.

Dnes bych Vám ráda představila jednu slovenskou přírodní značku, kterou jsem poznala díky e-shopu www.na-paloucku.cz, kde jsem si koupila dvě květové vody, abych je zachránila před koncem expirace. Jedná se o značku Voniava, která na trhu není úplně dlouho. E-shop byl založen teprve v roce 2019 a od té doby si získala již mnoho spokojených zákazníků. Bohužel mezi lidi se ještě tolik nedostala, protože není tolik známá. Já sama jsem ji neznala, ale teď jsem moc ráda, že jsem se rozhodla něco od značky vyzkoušet.

Voniava má v nabídce i jiné produkty než jen květové vody. Nabízí esenciální oleje, rostlinné oleje nebo parfémy. Zakoupit si u nich můžete i aromalampy a difuzéry nebo obaly na kosmetiku. 



Jak už jsem zmínila výše, vybrala jsem si rovnou dvě květové vody - heřmánek a meduňku. Jako první se podíváme na Heřmánek. Heřmánek měla Zuzka na e-shopu ve větším balení (100 ml) než meduňku, tak jsem si ho vzala na doma.
Heřmánek je známý pro své zklidňující účinky, takže není divu, že je v kosmetice tolik oblíbený. Je vhodný právě pro dětskou, suchou nebo citlivou pokožku. Já sama jsem ho v kosmetice ještě pořádně nezkusila, takže heřmánková voda byla jasná volba. Má krásnou vůni heřmánku a praktický rozprašovač, který zabere pěkně celý obličej. Já ji používám na dočištění pleti, ale v létě by byla skvělá na osvěžení pleti, jen tak přes den přestříknout. Jinak zklidňuje podráždění kůže a podporuje hojení. 

Květovou heřmánkovou vodu koupíte zde.



Druhou jasnou volbou ve výběru byla meduňka a to hlavně proto, že napomáhá k dobrému spánku. Já mám velice špatný spánek, takže meduňku v kosmetice vyhledávám. Vzala jsem ji v menším balení (50 ml) na cesty nebo do kabelky. I tato je vhodná pro dětskou, suchou a citlivou pleť. Je skvělá při podráždění kůže od ekzémů, opalování nebo popálení. Je výborná i pro pány po holení, kdy pleť dokonale zklidní a jak už jsem jednou zmiňovala, tak na dobré spaní je ideální. 

Květovou meduňkovou vodu koupíte zde.

Na těchto květových vodách mě baví to, že jsou ve skleněné lahvičce a v očích neštípou. Dají se využít na sto způsobů, např.:
  • Před aplikací oleje - olej by se totiž neměl aplikovat na suchou pleť a čím ji tedy navlhčit? No třeba právě květovou vodou
  • U jílových masek - jílové masky jsou většinou v prášku a je potřeba je s něčím smíchat, květová voda se tomu přímo nabízí. Skvěle poslouží i při výrobě domácí jílové masky.
  • Osvěžení během dne - znáte to, v létě je venku horko a vy nevíte kam dřív skočit, ale moc rádi byste se osvěžili. Květové vody díky svým rozprašovačům Vás dokonale osvěží a zároveň nenaruší make-up, takže se můžete přestříknout kdykoliv a kdekoliv.
Já květové vody do své skincare zařadila až letos. Přišly mi jako zbytečnost, ovšem teď už si bez nich nedokážu čištění pleti představit. Jsou tak multifunkční a zároveň strašně příjemné. Navíc nejsou tak drahé. 

Používáte ve své péči květové vody nebo je to pro Vás jen zbytečný produkt navíc? A jaká květová voda je Vaše oblíbená?

Mějte se krásně!
Petra

Pokud se Vám článek líbil, budu ráda když se stanete mým pravidelným čtenářem (vpravo v menu) a taky mě můžete sledovat na instagramu, kde jsem denně aktivní. Najdete tam plno recenzí, tipů a soutěží.

6 komentářů:

  1. Já květové vody nikdy nepoužívala... Asi byh si netroufla prohlásit je za zbytečný produkt, ale zatím jsem neměla potřebu je zkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já do té doby taky ne, ale líbí se mi jak jsou multifunkční :)

      Vymazat
  2. No vidíš, já mrknu po tich difuzérech, ty naprosto miluji! :-)

    https://pridesoul.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Kvetové vody milujem! Mojej pleti veľmi vyhovuje práve damašská ruža, na ktorej vôňu som si chvíľu síce musela zvykať, ale naozaj stojí za to :) Príjemná je aj jasmínová voda

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani jednu jsem ještě nezkoušela, ale ráda bych zkusila růžovou vodu od Purity Vision :)

      Vymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS