ROZMARÝNOVÁ ZÁTOKA - Jenny Haleová

 Autor: Jenny Haleová
Počet stran: 312
Rok vydání: 2017
Žánr: román
Nakladatelství: Cosmopolis


Anotace
V místě, kde je nejmodřejší moře a kde voní rozmarýn, trávila Melanie s babičkou každé léto a společně snily o tom, že promění jeden opuštěný dům v malý rodinný penzion. Po její smrti se Melanie cítí ztracená, babiččina poslední vůle před ní ale otevírá novou životní kapitolu. Odkázala ji totiž peníze na koupi milovaného domu v Rozmarýnové zátoce.
První večer v novém městě se Melanie seznámí s místním tesařem Joshem, který má stejnou barvu očí jako voda v oceánu. Zamlklý muž je přesně tím, koho pro rekonstrukci domu potřebuje. Jenže on je rozhodnutý městečko opustit, a naví kdysi slíbil své matce, že nepřekročí práh stavení, které může za neštěstí tolika místních obyvatel.
Dům skrývá tajemství, stařičké dopisy, které mohou Melanii a Joshe jednou provždy rozdělit. Nebo je naopak svedou dohromady?


Z mého pohledu
Dlouho už jsem nečetla žádnou nenáročnou romantickou oddechovku a tahle kniha k tomu vyloženě vybízela. Navíc mi ji půjčila kamarádka a doma už mi ležela pěkně dlouho. K tomu se přidalo moje né zrovna moc dobré období a bylo jasno. Hlavní hrdinka Melanie je velmi sympatická a stejně tak místo, které autorka popisuje. Už od první stránky vás příběh pohltí a nebudete chtít knihu odložit, dokud nezjistíte, jak to s hlavní hrdinkou dopadne. A když už byste přece jen knihu odložit chtěli, autorka si v knize přichystala několik zvratů, takže ji stejně neodložíte. Velmi jednoduše a čtivě psaný příběh, který ukrývá plno tajemství a lásky. 

Jakou oddechovku jste naposled četli vy?

Mějte se krásně!
Petra

2 komentáře:

  1. Tahle knížka čeká na své přečtení.
    Oddechovky čtu ráda, ale zatím čtu druhou letošní knihu a v obou případech je to odpočinkové čtení tak z půlky. 🙂

    OdpovědětVymazat
  2. Na romány sice moc nejsem, ale o téhle knížce se zmínila kamarádka a také se jí moc líbila. :)

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS