DIARY || Teď už jen srovnat a betonujeme desku

V půlce května jsem Vám psala jak čekáme na stavební povolení a dnes už máme skoro hotovo a chybí nám zalít stavební desku. Abych ale nepředbíhala. začneme pěkně od začátku.
Hned na úvod nutno říct, že pokud máte známosti na úřadech, známé, kteří vlastní nějakou stavební firmu, je to obrovská výhoda. My díky tchánovi, jehož spolužačka vystavuje stavební povolení na stavebním úřadě pod který spadáme, měli stavební povolení za 14 dní. Byl to vážně fofr, nečekali jsme to. Na stavebním úřadě jsme zaplatili ještě 5.000,- Kč za výjimku, o kterou jsme žádali. Posunovali jsme totiž domeček blíže k hranicím pozemků. Nicméně stavební povolení jsme dostali do rukou dva dny před úplným začátkem.

První pátek jsme začali kopat základy. První problém nastal v zaměření domečku, který firma špatně zaměřila a muselo se to tedy přeměřit, tudíž zde bylo menší zdržení. Poté šlo kopání hladce. Základy nám kopal bratránek s bagrem. Nicméně asi hodinu před dokončením praskla hadice od oleje a ohodila jak kabinu bagru, tak i bratránka. No než přijel servis a než se bagr vyčistil, zbrzdilo nás to o hodinu a půl. Nicméně jsme to zvládli a za první pátek jsme měli vykopáno.


Další pátek jsme betonovali základy. Sešlo se nás opravdu hodně, za což moc děkuji našim rodinám, které nám ohromně pomáhají a bez nich bysme desku neudělali. Zabralo nám to celé dopoledne, kdy dvakrát přijel mix a vylil nám základy. V tomhle případě je to dražší než když si člověk namíchá beton v míchačce a betonuje sám, nicméně ušetří čas i síly. Do betonu jsme následně naházeli kameny, které jsme si předem dovezli. Za další pátek bylo zabetonováno. Druhý den přišel známý, který nám založil rohy ztraceného bednění, aby se další pátek mohlo dodělat a zabetonovat.

Třetí pátek a den předtím došlo na ztracené bednění. Mohu Vám říct, že tohle bylo snad nejhorší z celé stavby. Jsem neskutečně dorvaná, nohy mám samý strup a jizvu, ruce samé modřiny. Něco tak těžkého jsem v životě netahala a jedno bednění mi v rukách prošlo snad pětkrát. A to jich prosím pěkně bylo osm palet. Nicméně všichni odvedli skvělou práci a v tom největší hicu naskládali a zabetonovali celé bednění.

Máme ještě vykopané odpady, kdy čekáme na položení trubek, následně je zasypeme. Srovnáme povrch, navezeme štěrk, položíme kari sítě a další pátek betonujeme desku. O tom se ale zase rozepíšu příště. 

Zatím musím uznat, že stavění není žádná sranda a jsem opravdu ráda, že děláme jenom základovou desku :D 

Mějte se krásně!
Petra

Pokud se Vám článek líbil, budu ráda když se stanete mým pravidelným čtenářem (vpravo v menu) a taky mě můžete sledovat na instagramu, kde jsem denně aktivní. Najdete tam plno recenzí, tipů, ale hlavně se všechno dozvíte jako první :)

10 komentářů:

  1. Musí to být obrovská fuška, klobouk dolů. Ať vám jde práce hezky od ruky!
    Leník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náročné to trochu bylo, ale zvládli jsme to :)

      Vymazat
  2. Tak ať vám to rychle a bez problémů "odsejpá" a brzo v baráčku bydlíte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme, se stěhováním počítáme příští rok :)

      Vymazat
  3. Panejo, tak to je masakr. To si vůbec neumím představit! :-D Vy budete mít patrový dům? Mně to přijde takhle strašně malý (ale to mě většinou vždycky, pak když se to postaví celý, tak je to jiný :-D). A jste šikulové, že jste to takhle zvládli, to obdivuji. Ona je i výhoda, když má člověk šikovný známý... to já třeba nemám. Maximálně truhláře a malíře :-D
    Janča.

    https://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, bude patrový. Ono to takhle vypadá malý, ale prej není, já si teda myslím, že taky je :D

      Vymazat
  4. Wow, tak to jste zvládli kus práce a ještě velký kus máte před sebou. Držím moc a moc palce, ať vše vyjde podle vašich představ! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Tolik lidí a z fotek to vypadá jako nějaké práce na nějakém archeologickém nalezišti :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to naštěstí není, ale lidí bylo potřeba dost :D

      Vymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS