STRÁŽCE ZTRACENÝCH MĚST Věčnoplamen - Shannon Messenger

  Autor: Shannon Messenger
Počet stran: 512
Rok vydání: 2020
Žánr: fantasy
Nakladatelství: Ocelot


Anotace 
Sophie Fosterová je po vyléčení Černou labutí připravena čelik nelehkému úkolu, který před ni postavila Rada. Prolomení mysli nebezpečného Pyrokinetika má však pro všechny katastrofální důsledky.
Elfí svět začíná obklopovat hrozící nebezpečí. Nejen, že musí elfové čelit povstalcům z vlastních řad, ale možná se brzy budou muset chránit před dalšími bytostmi. Navíc Rada vznnešených elfů není kompletní a je zapotřebí zvolit si nového člena, což mezi obyvateli Eternalie vzbudí značný rozruch.
Sophie se nadále snaží přijít na to, kdo jsou její únosci a za jakým účelem byla stvořena. Postupně odhaluje důmyslně ukrýtá tajemství a zjišťuje, že její únosci mohou být blíž, než si myslí. Během svého pátrání však poruší základní pravidlo a málem tak rozpoutá válku mezi světy. Tato zásadní chyba ji bude stát víc, než si dokázala představit.


Z mého pohledu
Třetím dílem série Strážců ztracených měst jsem se opět dostala do fantasy světa. V tomto díle Sophie prožívá nespočet dobrodružství, kdy v některých jí jde o samotný život. Něco se dá předpokládat, ale někdy jsem opravdu četla s otevřenou pusou a určité skutečnosti musela vstřebat. Autorku chválím za pomalý začátek, kdy postupně navazuje na předchozí knihu. Co je opravdu skvělé a musím zde zmínit, že autorka opakuje některé pasáže z předchozího dílu a Vy si tak lépe vzpomenete, pokud máte mezi díly větší časovou prodlevu.

Nejenom, že jsem během čtení byla stále ve střehu a napětí, ale také jsem se dost zasmála. Některé hlášky Keefe jsou prostě legendární a věřím, že se také zasmějete!
Co dále musím vyzdvihnout je to, že se autorka nevěnuje jen hlavní postavě Sophie, ale i dalším postavám a čtenáři je tak v tomhle díle, mají větší možnost poznat.


Kniha je sice pořádná bichle, ale čtení utíká opravdu rychle. Kapitoly jsou akorát tak dlouhé a hlavně Vás nenechají od knihy odejít. Sama jsem měla problém knihu ukončit a dělat jinou činnost, protože prostě chcete vědět, co bude dál. Musím uznat, že autorka si čtenáře umí získat a každý další díl je lepší a lepší. Rozhodně se těším na pokračování, i když kniha nespadá do mé věkové kategorie.

Knihu seženete jedině na e-shopu www.megaknihy.cz za 399,- Kč zde (poštovné je zdarma!). Určitě mrkněte do kategorie fantasy, kde seženete i předchozí dva díly. Navíc se můžete podívat na sekci novinky, kde jsou opravdu skvělé kousky a stojí za přečtení.

Znáte tuhle sérii? A jakou knihu máte rozečtenou nyní?

Mějte se krásně!
Petra

Pokud se Vám článek líbil, budu ráda když se stanete mým pravidelným čtenářem (vpravo v menu) a taky mě můžete sledovat na instagramu, kde jsem denně aktivní. Najdete tam plno recenzí, tipů, ale hlavně se všechno dozvíte jako první :)

*děkuji e-shopu megaknihy.cz za knihu poskytnutou k recenzi


7 komentářů:

  1. Fantasy není úplně šálek mého čaje, takže tuhle sérii vůbec neznám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj dříve taky nebyl, ale tahle série mě hodně baví.

      Vymazat
  2. Já mám zrovna rozečtenou tuto knihu :D Zatím mám přečteno prvních pár kapitol a jsem zvědavá, jak se knížka bude vyvíjet dál :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Fantasy žánr pro mě sice není to pravé ořechové, ale zase záleží na ději. Harry mě naopak naprosto uchvátil, i když to je snad ta největší klasika. :D :) Každopádně knížka vypadá zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Harryho nečetla, nějak mě neláká číst knihu, u které jsem dříve viděla film :)

      Vymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS