Špetka magie - Michelle Harrison

 Autor: Michelle Harrison
Počet stran: 296
Rok vydání: 2023
Žánr: fantasy román
Nakladatelství: Ocelot


Anotace
Na Vraním kameni, ostrově uprostřed tajemných močálů, kde je nejbližším sousedem nechvalně proslulá věznice, se sestry Svízelovy - Bety, Fliss a Šája - rozhodnou zlomit hrozivou kletbu, která jejich rodinu tíží už řadu generací.
Prokletí však není to jediné, co je na sestrách Svízelových neobvyklé. Každá vlastní magický předmět, které zdědily po svých předcích. Ošumělou cestovní brašnu, sadu dutých dřevěných panenek a zrcadlo s pozlaceným rámem... Nic není tak obyčejné, jak se zdá.
Budou kouzelné předměty stačit k prolomení kletby? Nebo bude sestrám přát štěstí a pomůže jim záhadný vězeň, který však má své vlastní tajné plány?


Z mého pohledu
Skvěle zpracovaný příběh tří sester, které se rozhodnou zlomit kletbu jejich rodu. Čeká je nelehký úkol, ovšem sestry Svízelovy jsou velmi chytré, nebojácné a odhodlané. Autorka se skvěle popasovala se psaním, kdy text je jednoduchý, srozumitelný, zkrátka vhodný pro cílovou skupinu, které je kniha určena. Kniha je plná dobrodružství, zvratů, napětí a rozhodně bude mladé čtenáře bavit. Velkou pochvalu dávám i za obálku, která je lahodná oku. Chválím i za nápad příběhu, kdy se jedná o první díl, avšak za mě konec knihy neodpovídá tomu, že by příběh měl dále pokračovat. 

Pokud doma máte malého čtenáře nebo čtenářku, určitě Špetka magie nebude krokem vedle. Stejně tak se můžete podívat i na sérii Strážců ztracených měst, která je zaměřena pro stejnou cílovou skupinu!

Čtete knihy i pro jiné cílové skupiny než do jaké spadáte?

Mějte se krásně!
Petra

*děkuji e-shopu megaknihy.cz za knihu poskytnutou k recenzi  

1 komentář:

  1. Kdysi jsem četla - to, co četl syn (takže různé dětské detektivky, fantasy). Teď už jsem dlouho nic z kategorie young adult nebo děti nečetla.

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS