BALZÁMY NA RTY || Balea, Blistex, Nobilis Tilia, Labello

Balzámy na rty, kosmetický kousek, bez kterého nedám ránu. Mám je v autě, v práci, na nočním stolku, v kabelkách, prostě všude. Jakmile někam jedu a zjistím, že u sebe žádný nemám, jsem značně nervózní. Troufám si tvrdit, že jsem si na mazání rtů vytvařila jakousi závislost. Mažu je pořád, preventivně, i když mám nějaký problém. Mám je bohužel také dost háklivé, takže poměrně často se potýkám se suchostí, pálením nebo svěděním. Vzhledem k tomu, že mám doma opravdu pořádnou zásobu balzámků, tak Vám dnes přináším čtyři, které jsem vyzkoušela. 

Balzámy na rty od Balea nejsou bohužel mými oblíbenci. I když stojí pár korun, mým rtům prostě nevyhovují. Mají na mé rty opačný efekt a přijde mi, že je ještě více vysušují. Tím pádem musím mazat o to víc, a že by ty jejich "příchutě" bůh ví co, to se taky říct nedá. Měla jsem možnost vyzkoušet balzám z limitky Bílá čokoláda, ale i tady bylo zklamání. Jednak nejsem milovník bílé čokolády a navíc mi přišlo, že balzám je ještě takový nahořklý. Když jsem si po namazání rty olízla, cítila jsem hořkost. Bylo mi ho líto vyhodit, tak jsem ho dopotřebila, ale bohužel za mě velké zklamání. 



Blistex už jste tu taky mohli vidět několikrát. Je to moje nejoblíbenější značek balzámů na rty. Jsou za přijatelnou cenu a neskutečně působí na moje rty. Blistex lip infusions hydration přináší rtům hydrataci až na 24 hodin a navíc obsahují SPF 15. Obsahují hyaluronové kuličky, které právě napomáhají k hydrataci a výživě rtů. Dále obsahují vitamíny E a F, kokosový olej a včelí vosk. Miluju je hlavně na noc a když má rty extrémně vysušené, protože okamžitě dodají potřebnou péči. Navíc skvěle chutnají po citrusech. 



Balzám na rty od Nobilis tilia obsahuje přírodní zvláčňující látky jako jsou ricinový, avokádový a avokádaový olej, dále pak bambucké máslo a přírodní včelí vosk. Díky éterickým olejům levandule, meduňky a tea tree dodá dokonalou bylinkovou vůni. Balzám je skvělý na každodenní použití, ale i při potřebě okamžité úlevě suchým rtům. Je velmi mazlavý a skvělý hlavně v zimním počasí. Dlouho na rtech vydrží (i přes pití) a dodá potřebnou výživu a hydrataci namáhaným rtům. Vkládala jsem do něj velké naděje a byla jsem s ním naprosto spokojena. 



Některé rtěnky Vám prostě neodpustí popraskané rty a je potřeba před jejich použitím použití peeling. Pečující peeling na rty Labello aloe vera byl můj úplně první peeling na rty. Od jiných blogerek byl hodně chválený, takže jsem se na jeho vyzkoušení moc těšila. Velmi příjemná vůně aloe vera, není nijak extra mastný. Ze začátku se člověk musí k zrníčkům probojovat a setřít tak vrchní vrtstvu balzámu. Rty zbaví šupinek a zároveň je nepodráždí díky balzámu. Peeling jsem si velmi oblíbila a sahala po něm takřka každý den. Pořídit si ho můžete i v růžové variantě. 

Jaké balzámy na rty jsou vaše oblíbené?

Mějte se krásně!
Petra

4 komentáře:

  1. Ahoj, já mám teď nějaké štěstí a všechny načaté balzámy používám ráda - zabarvený Catrice ten je z nich asi nejméně pečující, Neutrogenu v bílém balení a Oyess fialový ten je nejvíc vyživující.

    OdpovědětVymazat
  2. Balea se mi vždy líbí vůněmi, ale vlastnostmi vůbec, bohužel no. A peelingy se teď učím pravidelně používat, protože se mi jich nahromadilo doma dost.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, na mě asi nejvíce účinkuje Carmex nebo skvělý byl od Neutrogeny. Moc prima recenze. Krásný začátek nového týdne přeji. ☺

    OdpovědětVymazat
  4. U mě vítězí balzámy od Labella, vydrží mi na rtech dlouho a opravdu splňují slibovanou hydrataci. :)

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS