Dcera měsíční bohyně - Sue Lynn Tan

 Autor: Sue Lynn Tan
Počet stran: 480
Rok vydání: 2023
Žánr: Mytologické fantasy
Nakladatelsví: Ocelot


Anotace
Sing-jin vyrůstá na Měsíci, takže je uvyklá samotě, ale nemá nejmenší tušení, že je ukrývána před obávaným Nebeským císařem, který její matku vyhnal za krádež elixíru nesmrtelnosti. Když však magie Sing-jin vzplane a její existence je odhalena, je nucena uprchnout z domova a svou matku opustit. Sama, bezmocná a vystrašená, se vydává do Nebeského království, země plné zázraků a tajemství. Skrývajíc svou identitu, chopí se příležitosti trénovat po boku císařova syna, zdokonalí se v lukostřelbě a magii, zatímco se mezi ní a princem rozhoří vášeň. 

Aby zachránila svou matku, vydává se Sing-jin na nebezpečnou výpravu, při níž se střetává s legendárními bytostmi a krutými nepřáteli. Když se však objeví zrada a zakázaná magie ohrožuje království, musí se kvůli svému snu postavit nelítostnému Nebeskému císaři a uzavřít nebezpečnou dohodu, v níž se rozhoduje mezi ztrátou všeho, co miluje, a uvržením království do chaosu. 
 

Z mého pohledu
Už po přečtení anotace jsem tak nějak tušila, že příběh, který kniha ukrývá, bude velká paráda. Kniha mě chytla už od první stránky a bylo velmi těžké ji odložit. Díky chytlavému ději jsem ji přelouskala za pár dní a byla z přáběhu nadšena. Příběh plný dobrodružství, napětí, bojů, zvratů, ale i lásky, ze které jsem nadšena maximálně. Postavy skvěle sedí do děje, vše je dokonale propracované a velmi čtivé. Sympatická je i hlavní hrdinka, která tvrdě dře, aby matku zachránila a rozhodně se ničeho nebojí. Na to, že se jedná o autorčinu prvotinu a zároveň úvodní díl duologie, tak rozhodně překonala mnohé fantasy příběhy.

Pokud jste milovníci fantasy příběhů, určitě by Vám kniha Dcera měsíční bohyně neměla ujít. Za přečtení pak určitě stojí i jiné příběhy z této sekce, například Šest rudých jeřábů

Ze které knihy jste naposled byli nadšeni vy?

Mějte se krásně!
Petra

*děkuji e-shopu megaknihy.cz za knihu poskytnutou k recenzi  

8 komentářů:

  1. Já se přiznám, že fantasy moc nemusím, rozhodně knihy z tohoto žánru aktivně nevyhledávám...

    OdpovědětVymazat
  2. Už dlouho jsem nečetla fantasy. Děkuji za tip. 🙂
    Mně se hodně líbil historický román Pandora.

    OdpovědětVymazat
  3. Jak už se píše výše, tak fantasy moc nevyhledávám, ale věřím, že někdo to čte moc rád. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Péťo, také jsem knížku četla a byla úplně boží, už se moc těším na další díl.

    OdpovědětVymazat
  5. Fantasy moc nemusím, není to žánr, po kterém bych sáhla, ale tahle knížka vypadá při nejmenším zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS