TĚLOVÁ MLÉKA A KRÉMY || Rilastil, Today, Manufaktura, Ombia, Nivea

 Tělové krémy mám raději než tělová mléka, ale ani jedno se mi doma už moc neobjevuje. Dávám přednost olejům, které jsem si v poslední době hodně oblíbila. Nicméně i tak se mi doma nějaké jiné tělové mazání, než oleje, objevilo a já je sepsala do jednoho článku. Najdete tu i tělová mléka, která jsem dostala jako darem od tchýně, takže si tu najde svoje každý.

Zpevňující krém Rilastil pro suchou a nepružnou pokožku jsem našla v jednom Beauty boxu. V minulosti už jsem tento krém měla, ale sama bych si ho, vzhledem k vysoké ceně, nikdy nekoupila. Jelikož je ho malé množství, tak se skvěle hodí jako cestovní kosmetika, protože se vejde prakticky všude. Musím říct, že má velice jemnou texturu a příjemnou vůni. Je vhodný pro všechny typy pleti. Pokožku dokonale hydratuje, zvláčňuje a změkčuje, navíc je po něm pokožka pěkně pružná! Rilastil navíc napomáhá ke zlepšení vzhledu jizviček a je vhodný i na masáže. Na čerstvě oholené pokožce neštípe, což je pro mě docela důležité. Neobsahuje lepek a je nekomedogenní (neucpává póry).

Značku Today znám jen tak od vidění a popravdě jsem moc nevěděla, kde je k sehnání. Zahlédla jsem ji ale v Bille, takže pokud by tento krém někoho zaujal natolik, že by si ho chtěl koupit, už víte kde.Tělový krém jsem dostala od tchýně a pravděpodobně bych si jej sama nikdy nekoupila. Značka je to pro mě neznámá a neatraktivní. Vůní i texturou bych ji přirovnala k Niveii, avšak cenově je o dost níž, než právě Nivea. Krém je hutný, dobře se roztírá, ale nějakou extra porci dlouhodobější hydratace nečekejte. Krém hned po aplikaci hydratuje, ale druhý den máte pokožku opět suchou. Bohužel ani po pravidelném mazání se žádné výsledky nedostaví, takže za mě spíše zbytečně vyhozená i ta troška peněz. 



Zvláčňující tělové mléko s vřídelní solí, levandulí a mandlovým olejem od Manufaktury se postará o to, aby Vaše pokožka byla krásně hebká a pružná. Mléko má řidčí konzistenci a poměrně výraznou vůni levandule. Po použití bude Vaše pleť krásně hydratovaná a pokud patříte mezi ty, které v zimě trápí svědění kůže, tenhle problém mléko hravě vyřeší. Rychle se vsakuje a nezanechává mastný film. Díky obsahu přírodní levandulové silice napomůže lehká masáž celkovému uvolnění organismu a zmírnění svalového napětí. 


Tělové mléko Ombia bych si sama nikdy nekoupila. Jednak nevím, kde bych značku sháněla, protože ani Google ji pořádně nezná a za druhé mě vůbec neláká. Tělové mléko pro normální pokožku jsem dostala od tchýně a leželo mi doma pěkně dlouho. Já prostě nedokážu jen tak kosmetiku vyhodit. 
Obsahuje avokádový olej a vitamín E, který podporuje přirozenou funkci pokožky. Slibuje hydrataci až na 48 hodin. Konzistenčně i vůní bych ho přirovnala k Nivei,a ale to je tak všechno. Samotné mléko je šílené, musíte dát sakra malé množství, protože jej taháte sem a tam a ne a ne se vstřebat. Mazání tedy není na chvíli, zabere klidně i 10 minut než jej rozmažete do ztracena. Hydratace je možná tak pár hodin, rozhodně ne dva dny. Doma mám ještě jedno, ale z jiné řady, tak jsem zvědavá jaké bude.  


Tělová mléka Nivea naprosto miluju. Ať už konzistencí, vůní nebo jejich blahodárnými účinky. Tělové mléko Naturally good má naprosto dokonalou vůni po avokádu. Jemnou, svěží, zamiluje si ji každý. Má hutnější konzistenci, ale přesto se velmi snadno roztírá a rychle vsakuje. Nezanechává mastný pocit, ale i tak je pokožka těla dokonale vyživená, hydratovaná a sametově hebká. Navíc obsahuje minimálně 98 % složek přírodního původu.

Používáte tělová mléka a krémy pravidelně?

Mějte se krásně!
Petra

14 komentářů:

  1. Já jsem na používání mlék a krémů hrozně líná, jsem ráda, že je použiju aspoň dvakrát do měsíce :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já každý den po sprše, málokdy vynechám.

      Vymazat
  2. Koukám, že tchýně je expert na neznámé a těžko sehnatelné značky 😄

    OdpovědětVymazat
  3. Přiznám se, že mazání trošku flákám, ale teď v létě je to nutnost a oblíbila jsem si tělový jogurt od Fluff. Musí to prostě hodně vonět :-)

    OdpovědětVymazat
  4. No, popravdě jsem na to dřív dost kašlala, ale teď opravdu každý den po koupeli nebo po sprše namažu celé tělo mlékem a jde to fakt znát. Někdy se mi teda vůbec nechce, ale pak jsem za to ráda. Teď používám tělové mléko od značky Barnangen - je super. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvou uvedenou značku znám, ale vyzkoušenou ji nemám :)

      Vymazat
  5. Na tělová mléka nedám dopustit, hlavně teď v létě, kdy mám pokožku hodně suchou. Od Nivei používám takové modré kokosové, ale až mi dojde, podívám se i po tomhle s avokádem. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já se mažu poměrně pravidelně a dávám přednost tělovým mlékům. Od Manufaktury jsem měla tělové mléko s meruňkou a to bylo bezvadné.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Péťo, já jsem namazaná furt pryč :-D jsem hrozná sušenka a teď už teda i v létě. Používám, co se mi dostane pod ruku momentálně tam mám krém z Avonu z řady Planet spa. Jen tak něco mě neuchvátí a většina mlék a krémů u mě končí jako průměr nebo průser až na vyjímky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud je člověk velká sušenka, tak chápu, že jen tak něco ti nesedne.

      Vymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS