ZOO Liberec

 Při našem výletu do Krkonoš - Špindlerova mlýna, kde jsme měli hotel, jsme se nejprve stavili v Liberci v zoo. Přece jen jsme to měli přes celou republiku, tak jsme to vzali při jednom. Vzhledem k tomu, že jsme tam jeli v květnu, tudíž mimo sezónu, bylo tam lidí úplně minimum. Jejím velkým lákadlem jsou bílí tygři a lachtani. No z obojího jsme byli docela zklamaní, protože lachtani zde nebyli momentálně vůbec a bílý tygr zde byl pouze jeden a to ne v zrovna lichotivém výběhu. Jinak je ale zoo moc pěkná.


Areál je velmi krásný a upravený. Pavilony na sebe krásně navazují, takže si užijete zhruba dvouhodinovou procházku. Všude kvetly rododendrony různými barvami, což bylo moc fajn zpestření. Chtěli jsme se zde i najíst, ale bohužel "restaurace" nebo co to vůbec bylo, byla tragická. Nabízeli asi jen pět jídel, z toho většina byly polotvary, takže nás chuť velmi rychle přešla. Nakonec jsme zavítali do kavárny, která se v areálu nachází a dali si výborné kafe a dort. 

Nejvíce nás pobavili opice, u kterých jsme také strávili nejdéle. Byla tam ještě jedna rodinka s dětmi a malá holčička říká "Mami dívej, ta opička má pindíka jako tatínek!" No my byli smíchy mrtví, chudák maminka s tatínkem, ti by se asi nejraději zahrabali :D Jinak většina zvířat měla zrovna poobědového šlofíka, takže jsme je buď neviděli vůbec nebo je viděli jak spí. 





Zoo V Liberci nebyla špatná, ale nic co bych musela navštívit znovu :)
Byli jste tam někdy?

Mějte se krásně!
Petra


8 komentářů:

  1. V ZOO v Liberci jsem byla jako malá, nic moc si z ní ale napamatuju a vzhledem k tomu, že jí mám přes půl republiky, tak se tam už ani jen tak nedostanu :) Škoda, že bílí tygři nemají nějaký důstojný výběh, když už je to tak velké lákadlo :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My ji taky máme přes celou republiku, takže tam znovu jen tak nepojedeme.

      Vymazat
  2. Do liberecké zoo jsem chodila jako dítě každý rok, máme poblíž chalupu. Teď v dospělosti se mi bohužel tolik nelíbí, přijde mi zastaralá, obzvlášť spodní část se vůbec nezměnila :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi to tak přijde, že se tam nic moc neděje.

      Vymazat
  3. V Liberci v ZOO jsem nikdy nebyla.

    OdpovědětVymazat
  4. Zoo v Liberci je jedna z mála u nás, kterou jsem ještě nenavštívila :-)

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS