DIARY || Máme desku!

 V posledním stavebním článku jsme betonovali bednění, v tomto budeme betonovat desku. Než se ale k tomu dostaneme, začneme pěkně od začátku.
Odpady jsme měli vykopané, čekali jsme až přijedou položit trubky. Hodilo by se nám, kdyby přijeli ve středu, bohužel přijeli až ve črtvrtek dopoledne. Naštěstí nás rodina opět podržela a ve čtvrtek večer přijeli pomoc, kdy jsme společně navozili štěrk doprostřed desky. Mákli jsme si neskutečně, já tedy přijela později, protože jsme v práci mělli ještě poradu, nicméně jsme to zvládli. Museli jsme. Makali jsme i v dešti, protože v pátek ráno přijel bratránek lepit polystyren a to už prostě muselo být hotové.

V pátek jsme tedy lepili polystyren. Nebylo to na chvíli i když máme malou plochu, ale nakonec to kluci zvládli. Nakonec se i tento den použila vibrační deska k udusání. Opět menší problémy, protože ta kterou jsme měli půjčenou od známého, přestala fungovat a museli jsme tedy zajet do půjčovny pro novou. Nakonec se vše zvládla a bylo hotovo.

V týdnu jsme pak položili kari sítě a zdrátkovali je k sobě. Přítel s tchánem některé museli zařezat, aby se vešly a i tak nám to pár hodin zabralo. Museli jsme máknout, protože v tu dobu řádilo na Moravě tornádo a já i přítel jsme tam měli být posláni. Já nakonec zůstala doma, ale přítel tam jel na výpomoc. Z toho důvodu jsme potřebovali, aby to bylo vše připavené na pátek k betonování.

Den před betonováním nastal opět problém, protože v betonárce kde jsme měli objednaný beton, v pátek neměla jít elektřina. Museli jsme si tedy objednat beton jinde. Bohužel beton mohli dovézt až kolem jedenácté hodiny, ale počkali jsme si. Nicméně v betonárce měli menší mixy, tudíž původně spočítané dva mixy byly málo. Na ten třetí poslední, jsme si museli počkat až do večera, kdy na nás měli opět čas. Jsme opravdu vděční řidičovi, že to pro nás udělal, i mimo pracovní dobu.

Každopádně desku máme, dokonce i zalitou a zatvrdlou. Tento týden se ještě musíme domluvit s firmami kdy přijdou položit izolaci, založit první šár a následně zalít betonem. To by bylo v tomhle měsíci všechno a v srpnu už se budeme dívat, jak nám domeček roste. Ani nevíte, jak moc se na to těším. Hlavně nám odpadly strarosti, když už si teď vše bude dělat firma.

Mohu Vám říct, že velký obdiv mají lidé, kteří si celý dům staví sami. My to tak nechtěli od začátku a moc dobře jsme veděli proč. Jsme rádi, že jsme si udělali desku a nebudeme tak muset už nikoho z příbuzných otravovat. Deskou jsme také ušetřili hromadu peněz, zhruba 1/3 oproti tomu, kdyby ji dělala firma. No naštěstí je hotovo a teď už práce čeká firmy :)

Jaké novinky se dějí u Vás?

Mějte se krásně!
Petra

Pokud se Vám článek líbil, budu ráda když se stanete mým pravidelným čtenářem (vpravo v menu) a taky mě můžete sledovat na instagramu, kde jsem denně aktivní. Najdete tam plno recenzí, tipů, ale hlavně se všechno dozvíte jako první :)

10 komentářů:

  1. Tak ať vám to dál pěkně roste :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je skvělé! Ať se daří a jen tak dál! Miluju sledovat tyhle progressy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám tyto články taky moc ráda, proto jsem o tom také chtěla psát :)

      Vymazat
  3. To vás obdivuji, že jste zvládli sami aspoň tu desku. Firma si to nechá sice zaplatit, ale aspoň s tím nebudete mít tolik práce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím, navíc nám ušetří čas :)

      Vymazat
  4. Teda koukám tady se pěkně máklo. U nás se na bytečku pracuje taky stále, s miminkem je zařizování náročnější...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, proto všechno děláme než mimi bude :)

      Vymazat
  5. Jste moc šikovní! Měli jste tedy spoustu komplikací, ale zvládli jste to výborně :) těším se na růst vašeho domečku :)
    Leník

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS