Hardeggská vyhlídka

 Krásný den.

Nikdy jsem moc nebyla na cestování po zahraničí. Sice jsem v pár státech už byla, ale řídím se heslem, proč poznávat zahraničí, když pořádně neznám Česko. Dnes tu pro Vás mám zase jeden tip na výlet tady u nás v ČR. Jedná se o vyhlídku, která se nachází u rakouských hranic a dám se tam v pohodě dostat na kole i pěšky. 

Hardeggská vyhlídka se nachází na Jižní Moravě v NP Podyjí, 2,5 km od vesnice Čížov. Pokud se na vyhlídku vydáte autem a následně pěšky, tak auto necháte před obcí a jdete pěšky. Projdete celou vesnici - kde jsou mimo jiné připraveni na turisty a je tu i hospůdka k občerstvení - a poté pokračujete pořád po silnici. Nemusíte se bát, motorová vozidla zde mají zákaz vjezdu, takže potkáte maximálně cyklisty. 

Cesta není nijak náročná, chvíli jdete z kopce, potom zase do kopce a takhle se to střídá. Celou tu trasu jdete po pevném povrchu až asi 100 m půjdete lesem přímo k vyhlídce. Trasa je vhodná i pro kočárky, kdy se pěkně dostanete až k vyhlídce, stejně tak i pro pejsky. 

My celou cestu absolvovali pěšky a byl to moc fajn výlet. Vybrali jsme si počasí tak akorát na procházku - tedy ani hic ani zima. A nakonec na vyhlídce nebylo ani moc lidí. Počasí přálo, takže se mi povedly i pěkné fotky. 

Vyhlídka je na 90 m vysokém skalisku a patří mezi jednu z nejkrásnějších vyhlídek v parku. Z dřevěného altánku na vrcholu vyhlídky je fantastický výhled nejenom na široké údolí řeky Dyje, ale i na nejmenší rakouské město Hardegg. Samozřejmě můžete zajet i přímo do městečka, ale toho my jsme nevyužili. V městečku se nachází zřícenina Hardegg, která určitě také stojí za návštěvu, ale to zase třeba jindy.

Také rádi cestujete po Česku? Slyšeli jste někdy o této vyhlídce?

Mějte se krásně!
Petra


2 komentáře:

  1. To je prima výlet - byli jsme tam před dvěma lety. My si to tedy protáhli až do Rakouska do Hardeggu. Dokonce jsme se dostali i dovnitř do hradu, i když byla mimosezóna (byli jsme tam v prosinci), protože tam ČT Brno zrovna natáčela detektivní seriál :)

    OdpovědětVymazat
  2. To musel být povedený výlet, ten výhled je dokonalý! Moc hezké fotky. :))

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS