Tělová másla || RYOR, I LOVE..., BEBUTTER, ANELA, ALVERDE

Krásné pondělí.
Jelikož poslední dobou na tělo používám hlavně tělová másla, dnešní článek věnuji jim. Představím Vám hned několik, které už jsem sama vyzkoušela. Některá vyhovovala více, některá zase méně. Tělová másla používám raději, protože jsou hutnější než tělová mléka. Neříkám, že tělová mléka už nepoužívám vůbec, ale pokud je možnost, raději sáhnu po tělovém másle. Tak se jdeme podívat, jaké jsem Vám sepsala do článku :)


Jako první si představíme tělové bylinné máslo Ryor. Už po prvním otevření mě zaujala jeho skvělá bylinná vůně. Já osobně bylinky miluju i jejich vůni, takže z tohohle másla jsem měla ohromnou radost. Jeho textura je velmi, ale velmi hutná, ale to mi u krémů a tělových mlék naprosto vyhovuje. Je až neskutečná jak skvěle dokáže pokožku těla zhydratovat, zvláčnit a vyživit. Pokožka je sice po aplikaci mastnější, ale nikoli lepivá. Kůži máte vyživenou i další den, takže to není jen chvilkový efekt.
Z tohohle másla jsem načisto odvařená a rozhodně si pořídím další, protože to byl jeden z mála produktů, na kterém jsem nenašla jedinou chybičku :)





Teď se podíváme na dvě tělová másla od značky I love... Citrónové jsem dostala od Nikol a kokosové jsem si koupila na e-shopu. 
Citrónové mě překvapilo svoji vůní a to tím, že vlastně po citrónu ale vůbec nevoní. Konzistenci i vůni přirovnala k pudingu, ale tedy pěkně k umělému. Rozhodně nic, co byste chtěli sníst. I když mi máslo nevonělo, spotřebovala jsem ho celé. Hydratace je pro mě dostačující, poměrně rychle se vsakuje a nechává pokožku vyživenou.
U kokosového už to bude veselejší, protože vůně už je opravdu kokosová, respektive jako sušený kokos. Máslo hutnější než citrónové, ale jinak jsou ve všem stejné. 
Obě másla díky své hutnější konzistenci mizela poměrně rychle a vydržela cca měsíc, víc určitě ně. Bohužel to ale nebylo nic, co bych nutně potřebovala znovu (možná to kokosové) a s takovým máslem od Ryor se nedají vůbec srovnat. 


BeButter je česká přírodní kosmetika a já dlouho od nich chtěla něco zkusit. U Zuzky na jejím e-shopu www.na-paloucku.cz jsem viděla tuhle značku v sekci Zachraň kosmetiku no a tak jsem zachránila jedno tělové levandulové máslo právě od této certifikované kosmetiky. 
Na výběr bylo z více variant, ale prostě levandule je moje láska :D Máslo je vhodné na tělo, pleť nebo vlasy. Já používala hlavně na tělo a ruce. 
Obsahuje pupalkový olej, levandulový esenciální olej, mandlový olej a bio bambucké máslo. Díky těmto složkám účinně zklidňuje a regeneruje podrážděnou pokožku celého těla, zlepšuje pevnost kůže a podporuje její elasticitu. Díky své vůni působí relaxačně i na duši.
Máslíčko je krásně našlehané a pěkně hutné. Bohužel tím jak je hutné, tak se hůř roztírá. Navíc u takových typů mazání je potřeba počítat s větší spotřebou. Tohle balení mi vyšlo cca na měsíc při každodenním mazání (mažu jen nohy). Cena není taky zrovna nízká, tohohle miláčka koupíte kolem dvou stovek, pokud zrovna není ve slevě. Nicméně službu odvede skvěle. Dokonale hydratuje, pokožka je pevnější, voňavá a promazaná i druhý den. 
Já sama jsem ochotna si připlatit za českou přírodní kosmetiku, ale chápu že někdo si na ni nepotrpí. Každopádně jsem ráda, že jsem značku konečně zkusila a určitě to nebyl můj poslední produkt :)


Šlehané levandulové máslo od české značky Anela jsem uviděla také na e-shopu www.na-paloucku.cz a rozhodla se, že ho prostě musím zkusit. Jednak proto, že je 100 % přírodní, je to česká značka a je levandulové. 
Hned na úvod mě zaujal obal, který je skleněný. Jsem ráda, když firmy myslí ekologicky a vyhýbají se plastu. Máslo má konzistenci nadýchané pěny a levandulová vůně Vás dostane do prázdninové Provence. Hedvábný pan Levandule při dotyku s pokožkou taje a mění se v olej. Hloubkově regeneruje, vyživuje, pokožku zanechává hladkou, jemnou a vláčnou. Poměrně dobře se roztírá, ale taky rychle mizí. Ideálně je se mazat do tří minut od vykoupání, dokud jsou póry ještě otevřené a pokožka nezůstane tolik mastná. 
Patří do vyšší cenové kategorie, množství 180 ml koupíte kolem 300,- Kč, což zrovna není málo. Já si máslíčko šetřím, aby nebylo rychle pryč. Na vyzkoušení je fajn, ale mazat se s ním každý den by mě zruinovalo. 


Tělová másla od Alverde mi doma ležely rok než jsem se k nim dostala. Upřímně značku Alverde moc nevyhledávám, nějakým způsobem ji nemůžu přijít na chuť. Pár produktů už jsem sice měla, ale neuchvátily mě natolik, abych si pořídila další. Ovšem z těchto máslíček jsem byla velmi překvapena.
Dostala jsem dvě miniatury (50 ml) kakao a vanilka. Jsou to přesně ty vůně hodící se na Vánoce, tak jsem se letos rozhodla, že už je nejvyšší čas je vyzkoušet. Mají úžasnou našlehanou konzistenci, trochu hutnější. Parfemace není nic výrazného, pěkně příjemná vůně. Stačí malé množství, protože se krásně roztírají a rychle vsakují. Nenechávají mastný film a za mě je hydratace dostačující. Jedno balení vydrží poměrně dlouho na to jak je malé a kdyby je dělali ve větším balení, hned si je koupím. 

Zkoušeli jste nějaké z těchto másel? A mažete se pravidelně nebo to flákáte? :D 

Mějte se krásně!
Petra

Pokud se Vám článek líbil, budu ráda když se stanete mým pravidelným čtenářem (vpravo v menu) a taky mě můžete sledovat na instagramu, kde jsem denně aktivní. Najdete tam plno recenzí, tipů, ale hlavně se všechno dozvíte jako první :)

12 komentářů:

  1. Tak za mě určitě Alverde kakao a vanilka, protože osobně moc nemusím bylinné vůně, za to ale miluju kakao a vanilku.. Ale ty I love by také nemusely být špatné, hlavně ten kokos.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já bylinné vůně právě mám velmi ráda.

      Vymazat
  2. Tělová másla mám strašně ráda. Ryor bylo super, hlavně v šeříkové verzi. Měla jsem i BeButter, ale to se mi vůbec nevstřebávalo, musela jsem ho i otírat, což je škoda, protože vůně byla super. a I Love... oproti peelingu bylo fajn :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šeřík teprve na vyzkoušení čeká, ale strašně se na něj těším!

      Vymazat
  3. Já používám tělová mléka - od másel mne odrazuje právě to horší roztírání.

    OdpovědětVymazat
  4. Kromě Anely jsme zkoušela už všechny. Od Bebutter je za mě nejlepší to rakytníkové a od Ryoru šeříkové :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. šeříkové taky doma mám, jen bude trvat než se na ně dostane :D :)

      Vymazat
  5. Používám tělové máslo od Ryoru a souhlasím, je hodně dobré a hydratační :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak po tom kokosovém od I Love bych sáhla hned! Miluji produkty s vůní kokosu a tělová másla jsou pro mě obecně "must have"! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůně kokosu je v kosmetice taky moje oblíbená :)

      Vymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS