Andělíčkářka - Camilla Läckberg

 Autor: Camilla Läckberg
Počet stran: 416
Rok vydání: 2014
Žánr: detektivka
Nakladatelství: Motto 


Anotace
O Velikonocích roku 1974 zmizela z ostrova Valö poblíž Fjällbacky rodina Elvanderových. V jídelně bylo prostřeno ke svátečnímu obědu, ale u stolu našli jen roční dceru Ebbu. O mnoho let později se Ebba do téhož domu vrací s manželem. Rozhodli se, že ho zrekonstruují, sotva však s opravami začnou, pokusí se někdo jejich dům podpálit. A když Ebba a Märten odstraní podlahu v jídelně, najdou pod prkny zaschlou krev. Zdá se, jako by jim zlo z minulosti bylo stále v patách. Při vyšetřování žhářského útoku Patrik Hedström a jeho kolegové neustále narážejí na starý, nevysvětlitelný případ zmizení. Ten velmi zajímá i Patrikovu ženu Eriku, která o záhadě chce napsat knihu. Nezbývá než se společně pustit do náročného pátrání. Dočká se letitá záhada konečně svého rozuzlení?


Z mého pohledu
První kniha od Camilly Läckberg a více jak polovina příběhu pro mě bylo utrpení. Autorka má svůj osobitý styl psaní, na který já nebyla zvyklá což se samozřejmě promítlo do čtení. Ztrácela jsem se hlavně v postavách, kterých je v knize opravdu hodně a autorka přeskakuje z jedné na druhou. Svým způsobem je to fajn, člověk může poznat vícero postav blíže, avšak pro začátečníka je to peklo :D Není to nic, co bych autorce vytýkala, jen si člověk na její styl psaní musí zvyknout. Jinak kniha jako taková byla dobře napsaná, originální příběh plný napětí, zvratů, nečekaných událostí. Konec knihy jsem vyloženě hltala, protože mě zajímalo, jak příběh dopadne a neodložila jsem ji, dokud jsem ji nedočetla. 

Znáte knihy Camilly Läckberg?

Mějte se krásně!
Petra


4 komentáře:

  1. Já jsem četla dvě knížky ze série Mentalista, které autorka napsala s H. Fexeusem. Přišly mi trochu moc rozvláčné, ale zápletky byly docela dobré

    OdpovědětVymazat
  2. Od autorky jsem ještě nic nečetla. 🙂
    Hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, já jsem od Läckberg četla Krotitele a toho mohu s klidem doporučit.

    OdpovědětVymazat
  4. O autorke som ešte nepočula, ale to bude asi preto, že detektívky a im podobné žánre (trilery a horory) nevyhľadávam.

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS