Strážce ztracených měst - Vzpomínky - Shannon Messenger

 Autor: Shannon Messenger
Počet stran: 688
Rok vydání: 2023
Žánr: fantasy 
Nakladatelství: Ocelot



Anotace
Sophie Fosterová neví, čemu (nebo komu) věřit. Ve hře s tolika hráči může být zaměření se na nesprávnou hrozbu katastrofální chybou.
Ale když Nespatřeni dokáží, že je Sophie mnohem zranitelnější, než si kdy myslela. Sophii dojde, že je na čase změnit pravidla. Její zvláštní schopnosti ji až doteď vždy zachránily. Aby však mohla neptřátele porazit, musí se naučit bojovat. Příprava na bitvu ale naneštěstí nemůže pomoci jejímu kamarádovi. Ten stojí před zcela jiným nebezpečím - aby ho mohl překonat, musí Sophie a její přátelé podstoupit jedno z největších rizik v životě. A odvedení pozornosti od cíle je možná přesně to, na co druhá strana čeká ...

Z mého pohledu
V pořadí už sedmý díl fantasy série Strážce ztracených měst. Je to neuvěřitelné, jak tato série ovlivnila českou scénu fantasy žánru young adult. Kniha nebo spíše bichle je opravdu obrovská a já ji s velkým očekáváním otevřela a začetla se. Vzhledem k její tloušťce jsem očekávala díl plný akce, napětí a zvratů. Bohužel po nějaké době jsem byla zklamaná, protože téměř do konce se v knize nic velkého neděje. Kniha byla na můj vkus zbytečně dlouhá, až zbytečně natažená. Zvrat přišel až na konci knihy, ze kterého jsem byla načisto v šoku. Autorka prostě ví, jak přilákat čtenáře k dalšímu dílu, nicméně z knihy nejsem tolik nadšena jako u předchozích dílů. 

Mám tu nějakého čtenáře této fantasy série?

Pokud Vás fantasy série zaujala nebo chcete potěšit nějakého mladého čtenáře, určitě jsou Strážci ztracených měst skvělou volbou. Všech sedm dílů navíc můžete koupit za zvýhodněnou cenu. 

Mějte se krásně!
Petra

*děkuji e-shopu megaknihy.cz za knihu poskytnutou k recenzi  


2 komentáře:

  1. Na tuto knihu jsem četla už mnoho recenzí :-) Tento žánr není nic pro mě.

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Péťo, bohužel to nevypadá jako nic pro mě a ta obálka to je hrozný retro :-D

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS