VÍNO OD BODLÁKŮ || Velký výběr vín na jednom místě

 Ve víně je pravda. A proto ho mám tak ráda. Samozřejmě si dělám srandu, víno ráda mám, ale určitě to není proto, že by se v něm schovávala pravda. Ne vždycky tomu tak ale bylo. Začalo to před šesti lety, kdy jsem začala chodit s přítelem. U nich doma se víno pije hlavně v zimních měsících. Jednou jsem ochutnala a od té doby se víno stalo mým věrným společníkem. Ráda si dám víno k dobré večeři nebo s přáteli. Upřednostňuji víno polosladké, hlavně tedy bílé a červené. Které víno opravdu nevyhlédám, je suché a polosuché. Mám své oblíbené značky, ale ráda vyzkouším i nové, pro mě dosud nepoznané. Velmi mě tedy potěšila nabídka od e-shopu www.vinoodbodlaku.cz , zda bych si nějaké kousky nechtěla vybrat. 



Vína jsem vybírala hlavně podle odrůdy. Zaměřila jsem se na polosladké bílé a jeden . Vybrala jsem tedy tři lahve a to:

  • Vinařství Stará Vinice - Pálava výběr z hroznů 2020 - polosladké
  • Rodinné vinařství Sedlák - Hibernal pozdní sběr 2019 - polosuché
  • Grepino - aromatizovaný vinný nápoj 
Hned na začátku musím ale říct, že jsem lehce zklamaná. Jak už jsem řekla, vybírala jsem si hlavně polosladká vína. Tak jak je tedy možné, že v mém výběru je jedno polosuché? Na e-shopu je totiž Hibernal veden jako polosladké víno. No a když mi láhev dorazila domů, byla jsem bohužel nemile překvapena, když na lahvi bylo napsáno, že se jedná o polosuché víno. Tohle mě tedy opravdu štve a je to dost matoucí pro zákazníky.


Pálava je nejsladší víno ze Staré vinice, takže si ji zamiluje každý milovník sladkých vín. Skvěle se hodí k dezertům nebo sýrům. V její chuti najdeme ananas, jablko, liči a velmi typickým porjevem jsou tóny růže. Má takřka nulový obsah tříslovin. Doma jsme si na ni pochutnali velmi. Chutnala hlavně nám ženám, na pány byla až moc sladká. Takové holčičí víno. Každopádně výběr to byl skvělý a určitě si jej objednám znovu. 


Grepino je aromatizovaný vinný drink, který se inspiroval u legendárního Aperol Spritz. Ovšem u tohoto nápoje je základem víno. Jedná se o víno ovoněné grepovou šťávou, takže není hořký jako Aperol. Navíc při smíchání se sodovkou, tonicem nebo proseccem vznikne úplně jiný nápoj. Je fajn začít prvně v poměru 1:1 a pak si to případně poupravit podle sebe. Já si jej zamilovala s tonicem a musím říct, že je to opravdu boží letní drink. Něco tak dobrého a osvěžujícího jsem dlouho neměla a když přihodáte i kostky ledu, je to to pravé k bazénu. Mám v plánu si jej koupit celou krabici, protože jsem našla svoji novou závislost.



Jako poslední jsem si nechávala víno polosuché. Jedná se o Hibernal výběr z hroznů z roku 2020 (i když na e-shopu je uveden ročník 2019). V jeho chuti najdeme broskev, grep, lipový květ a koření.  Popravdě i když milovník polosuchých vín nejsem, na tohle jsem se svým způsobem těšila. Hlavně tedy, že ochutnám konečně něco z rodinného vinařství Sedlák. Víno jsem si otevřela s tchánem a světe div se, za večer jsme láhev vypili celou. Byla jsem velmi mile překvapena, jak dobré víno to je a že něchutná jako klasické polosuché. Za mě se jedná o velmi kvalitní víno, které si s radostí koupím znovu.

Popravdě, ze začátku jsem měla z testování trochu strach, zvlášť jsem tedy byla zmatená z jiné poslané láhve, ale nakonec mi vše chutnalo a jsem za tuhle spolupráci naprosto vděčná. Jsem ráda, že jsem vyzkoušela nové značky vín a rozšířila si tak svoje "vinařské" obzory :) 

Máte rádi víno? Jaké je Vaše oblíbené?

Mějte se krásně!
Petra

Pokud se Vám článek líbil, budu ráda když se stanete mým pravidelným čtenářem (vpravo v menu) a taky mě můžete sledovat na instagramu, kde jsem denně aktivní. Najdete tam plno recenzí, tipů, ale hlavně se všechno dozvíte jako první :)

*děkuji webu Víno od Bodláků za zaslání produktů k recenzi


8 komentářů:

  1. Já mám raději polosuchá nebo suchá vína. Z vinařství Sedlák jsem měla červené (Modrý portugal) a ačkoliv červené moc nepiju (brala jsem ho hlavně pro manžela), tak mi nakonec chutnalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jde vidět, že už jsi typický vinař, podle těch chutí :)

      Vymazat
  2. Pálava nikdy nezklame, tohle víno máme nejraději celá rodina, ale občas nepohrdnu ani nad červeným. Ať ti chutná! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto s tebou souhlasím. S Pálavou člověk nešlápne nikdy vedle.

      Vymazat
  3. Tak to já vína vůbec nepiji ani se v nich nevyznám, takže :-D Ale jako nabídka spolupráce pro milovník vín naprostá pecka :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Toto víno vůbec neznám. My si docela oblíbili víno od Plačků z Moravských Bránic, ale nejsem zase až takový vinař, spíš si dávám ojediněle :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak ty neznám já, ale určitě po jejich vínech mrknu.

      Vymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS