RENOVALITY || Meruňkový olej, Arganový olej, Marula olej

Zdravím.
V dnešním článku bych Vám ráda představila moje tři první oleje od přírodní značky Renovality. Renovality zná určitě každý. Této značky je plný instagram a internet. Musím říct, že mně dlouho trvalo než jsem si nějaký olej od této značky pořídila. V dnešním článku představím olej Marula, Meruňkový a Arganový. Jsou to moje úplně první oleje od této značky, dnes už jich mám doma víc, ale o nich zase někdy jindy.



Renovality je přírodní kosmetika, která se může pyšnit certifikátem CPK. Jedná se o českou firmu, která se zabývá výrobou pleťových a tělových olejů. Momentálně už nemá v nabídce pouze oleje, ale také peeling nebo parfém. Nutno zmínit, že u této firmy je zajímavé fialové sklo, ve kterém oleje jsou. Více o fialovém skle ZDE



Na začátek musím říct, že oleje do naší rodiny přivedla moje mamka. Jako první domů donesla Meruňkový olej - proto recenze na tento olej je psána podle mamčiny výpovědi. Předtím se u nás oleje nepoužívaly, ale dneska už jich u nás nejdete spousty, hlavně teda ty od Renovality.

(100 ml, 159,- Kč)
 Meruňkový olej od Renovality byl prvním olejem v naší domácnosti. Donesla jsem ho z místního obchodu s bylinkami, kde mi byl doporučen. Dlouho jsem používala krémy na obličej, tak už to chtělo změnu. Proto jsem na doporučení mé kamarádky sáhla po Meruňkovém oleji. Používala jsem ho teda hlavně na noc na obličej. Na první pohled mě zaujalo jeho balení, fialové sklo a pipetka, kterou se olej nanáší. 
Olej by měl působit proti vráskám, ošetřovat pleť poničenou akné a ošetřovat ekzém a spáleniny. Za sebe musím říct, že na pleť působil opravdu skvěle. Každý večer jsem nakapala 3-4 kapky do dlaně, rozehřála olej v ruce a následně vmasírovala do pleti. Následující den ráno byla moje pleť hydratovaný, vyživená a rozjasněná. Takhle jsem pokračovala po celou dobu, dokud nedošel. 
Moje mladší dcera trpí atopickým ekzémem, který ji trápí hlavně na krku. Musím říct, že Meruňkový olej ji na to dokonale pomohl! I když ekzém nevyléčil úplně a občas se znovu objeví, ten pokrok tam určitě je. Vyskytuje se občas a v malém množství.
Zkoušela jsem ho i na kůži, která zrovna procházela loupacím obdobím, tam mi ale olej bohužel moc nepomohl. To ale neznamená, že nemůže pomoct i Vám. 
Na závěr musím říct, že od té doby, co oleje používám, už nepoužívám vůbec nic jiného. Používám je na obličej, tělo a už ŽÁDNÁ tělová mléka!
(recenzi mi poskytla moje máma, já s tímto olejem zkušenosti nemám)



(100 ml, 399,- Kč)
Marula olej jsem si pořídila na doporučení v místním obchodě u nás ve městě. Už několik let mě trápí strie na zadku a už jsem zkusila všelijaké krémy, které vůbec nepomáhaly. Chtěla jsem zkusit přírodní cestu a proto si koupila Marulu.
Každý večer před spaním jsem si do dlaní nakapala několik kapek, v dlani olej prohřála a následně vmasírovala do zadku. Takhle jsem to opakovala každý večer až do úplného vypotřebování lahvičky. Musím říct, že mi celkem pomohl. Strie neodstranil úplně (to se snad dá jen laserem), ale zesvětlil mi je a žádné strie navíc už se taky neobjevily. Dále jsem ho používala na suchá chodidla. Tvrdá kůže na patách není zrovna přitažlivá a už vůbec ne teď v létě, proto tento olej nutně potřebujete. Já ho opět každý večer před spaním používala na chodidla a musím říct, že teď jsou fakt výstavní! Hlavně je potřeba nohám dopřát víc toho luxusu, když na nich stojíme celý den.
Je dále vhodný pro pokožku se sklonem k akné, celulitidě, na jizvy a na stařeckou kůži. Rozhodně bych ho zkusila i jako vlasový zábal. Pozitivně působí na suché, křehké a poškozené vlasy a redukuje roztřepené konečky, takže pokud Vás něco takového trápí, rozhodně ho vyzkoušejte!



(100 ml, 269,- Kč)
Arganový olej jsem si opět pořídila na doporučení paní, která tyhle oleje prodává v našem místním obchůdku s bylinkami. Hlavním důvodem jeho koupě byly strupy v hlavě, které mě trápily. Paní mi doporučila tento Arganový, který už mám doma fakt dlouho a pořád mám první balení.
Arganový olej používám cca 1x za 14 dní, podle toho jak se mi chce, jak mám čas a jak si vzpomenu. Musím říct, že strupy jsou pryč a vlasy jsou boží. Pipetkou oleje nejprve nanesu na pokožku hlavy, kde ho vmasíruju. Dále ho pak nanesu po celé délce vlasů a nakonec do konečků. Když se mi chce, tak vlasy zabalím do nahřátého ručníku nebo jen smotám do drdolu a nechám být. Jak dlouho, to Vám neřeknu, ale půl hodiny určitě. Po uplynutí nějaké doby vlasy umyji šampónem, dám do nich masku a vlasy jsou naprosto luxusní. Pokud máte nějaký tip na další vlasové zábaly, tak sem s nimi!
Dále je Arganový olej vhodný na zarudlou, vysušenou pokožku se sklonem k praskání. Je to rostlinné zlato z Maroka, takže redukuje vrásky a pokožku dokonale hydratuje. Já už několik arganových olejů na pleť měla a naprostá spokojenost!

Tak to by bylo vše, k dnešnímu článku. Doma mám momentálně dalších 5 olejů od Renovality, které čekají na vyzkoušení. Věřím, že hodně lidí Renovality používá a je s nimi spokojeno. Určitě mi napište, jaké další oleje od této značky bych měla určitě zkusit! :)
Mějte se krásně!




4 komentáře:

  1. Meruňkový olej chci vyzkoušet už dlouho, kor na léto je prý super:) Já od Renovality miluju moringu:)

    OdpovědětVymazat
  2. Fialový obal je zajímavý. Pipetka na nanášení je určitě super. Strie mívám také. Mám olejíček, ale ne vždy pomůže. Až uvidím tento, ráda zkusím :). Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám aktuálně zálusk na Marula olej :-) doma jsem zatím měla a vyzkoušela olej okurkový a arganový a byla jsem velmi spokojená. Doufám, že se značka Renovality tímto boomem, který okolo ní teď nastal nepokazí a bude vyrábět stále tak skvělé výrobky :-). Protože za mě jsou to opravdu kvalitní oleje, které jsou navíc i cenově dostupné! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ani nevím, že něco jako fialový obal existuje :D Každopádně oleje jsou super, sama je používám :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS