Magie zalitá jedem - Judy I. Lin

 Autor: Judy I. Lin
Počet stran: 344
Rok vydání: 2023
Žánr: fantasy
Nakladatelství: Ocelot



Anotace
Jediné, co je pro Ning horší než ztráta matky, je vědomí vlastní viny. To ona nevědomky uvařila jedovatý čaj, který matku zabil - jedovatý čaj, který teď hrozí připravit o život i její sestru Šu.
Když se Ning doslechne o soutěži, která má najít nejlepšího šen-nung-š mistra starobylého a magického umění přípravy čaje , vydá se do císařského města, aby se jí zúčastnila. Vítěz získá od princezny laskavost, která může být pro Ning jedinou šancí, jak zachránit sestře život.
Ale mezi zrádnými soutěžícími, krvavou dvorskou politikou a záhadným (a pohledným) chlapcem se šokujícím tajemstvím může být ve skutečnosti v největším nebezpečí právě Ning.


Z mého pohledu
Nápad na příběh velmi dobrý. Celý se točí kolem čínské magie a umění tvorby čaje. Tohle téma je mi velmi blízké, protože jsem velkou milovnicí čaje a v knize není o toto téma nouze. Rozjezd knihy je velmi pomalý, skoro až nudný. Člověk se musí překonat a číst dál. Jakmile se hlavní hrdinka dostane až do zámku, aby se zúčastnila soutěže, děj nabere na rychlosti a už se rozhodně nudit nebudete. Společně s hlavním hrdinkou zažíváme nervozitu z úkolů soutěže, zjišťujeme komu věřit a nechybí ani milostné drama. Ne vše je ale v knize zalité slunce a autorka nabízí velmi otevřený konec, který slibuje pokračování v dalším díle. 
Pochválit musím taky za barevnou a nápaditou obálku, která je lahodná oku. Co na ni říkáte?

Přijde mi, že poslendní dobou se s young adult literaturou roztrhl pytel a knihkupectví megaknihy.cz jich nabízí hned několik. Například Špetku magie nebo Šest rudých jeřábů.

Příběh Magie zalitá jedem koupíte za 399,- Kč 

Mějte se krásně!
Petra

*děkuji e-shopu megaknihy.cz za knihu poskytnutou k recenzi 

4 komentáře:

  1. Já se přiznám, že young adult věci už skoro nečtu, stejně jako knihy, kde hraje roli magie. Ale tohle mne zaujalo díky čaji - stejně jako tebe :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tuto knihu neznám :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Péťo, já jsem na ní taky měla nabídku, ale nakonec jsem jí nevzala, protože jsem zrovna vůbec neměla čas. Nezní to vůbec špatně, já čtu young adult žánr velmi ráda.

    OdpovědětVymazat
  4. Knihu jsem nedávno také četla, ale třeba Šest rudých jeřábů se mi líbilo víc, i když jsem stejně jako ty milovnice čaje. :)

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS