Láska po francouzsku - Fiona Valpy

 Autor: Fiona Valpy
Počet stran: 224
Rok vydání: 2016
Žánr: román
Nakladatelství: Baronet



Anotace
Může se štěstí "ztratit v překladu"? Gině se to málem stalo. Nejdřív všechno ztratila, aby pak mohla všechno zase najít: lásku, přátele  i rodinu. A ona i čtenáři si přitom užijí spoustu zábavy, obav i slz dojetí.
Omamný jako francouzské víno - takový je román Fiony Valpy Láska po francouzsku. Gina přijde o svělou práci, přítele i část rodiny, a tak se rozhodne pro zbrusu nový začátek. Vymění chladnou šedivou Anglii za slunný francouzský jih, plný barev a skvělého vína. Začne žít ve starém domě na venkově, zděděném po milované tetě. Objeví v něm staré tajemství jedné velké lásky, které však hrozí rozbít celý její svět. 
Také ji stíhají různé pohromy: od auta, zapadlého do příkopu, přes spadlou střechuh i s komínem, až k tomu nejhoršímu faux-pas. Jdou vůbec překonat rozdíly mezi britskou a francouzskou náturou a způsobem života? A jak do toho zapadá sexy a záhadný Cédric?

Z mého pohledu
Ze začátku mě kniha nijak extra neuchvátila. Opravdu to byla taková nudná, nezáživná oddechovka. Ovšem jakmile se hlavní hrdinka ve Francii více zabydlela, už to začalo být veselejší. Člověk by chtěl hned ve Francii být a všechno prožívat s hlavní hrdinkou. Já jako milovnice vína, jsem byla úplně nadšená, protože o víně se tu mluví opravdu hodně. Aby taky ne, když Gina dělá kurz Master of Wine a nachází se ve vinařské oblasti. Kniha je snadno předvídatelná, ale i tak velmi čtivá a zábavná. Jsou momenty, kdy se člověk opravdu zasměje. Hlavně je však plná krásné Francie, vína a lásky. 

Máte rádi knihy z prostředí vinic?

Mějte se krásně!
Petra

3 komentáře:

  1. Podle recenze to bude docela příjemná oddychovka - třeba na dovolenou.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, z prostředí vinic jsem asi ještě nic nečetla :-D ale ze spousty vinic jsem vína ochutnala :-D docela se těším na novou Caplinovou v tomhle ohledu.

    OdpovědětVymazat
  3. Ten nezáživný začátek by mě asi odradil. Mám obecně problém s knížkami, do kterých se hned nezačtu a pak mám problém se k nim vrátit.

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS