DIARY || Izolace a betonování

 Dnes Vám přináším další update naší stavby. Za poslední měsíc se toho moc nestalo, protože jsme s firmou byli stejně domluveni, že začnou v srpnu/září. Nicméně musela se položit izolace proti radonu a následně ji zabetonovat. Izolaci jsem měla objednanou dopředu, protože i její cena šla rapidně nahoru. Zvolili jsme tloušťku 1 mm, protože jsme věděli, že se stejně bude zalívat betonem, takže to stačí. Ovšem může se dát i 1,5 mm, je to lepší, ale zase dražší. 

Izolaci nám udělala firma, kterou vlastní moji známí, takže jsme to měli bez starostí. Pokládku izolace jsem viděla poprvé a musím říct, že to bylo velice zajímavý. A docela i rychlý, kluci byli šikovní a zvládli to rychle.

Hned jak se izolace položila, byla domluvená firma, aby založila první šár cihel a poté beton. Nicméně nastaly opět komplikace a to v tom, že dělníci měli dovolené a čekalo se až se vrátí. Po založení prvního šáru se čekalo na beton. Docela jsme na něj spěchali, aby se izolace nepoškodila. Přece jen stavíme na poli a zvěře tu chodí opravdu hodně, tak aby se neprodřela. 

Když už byl beton domluvený, tak zase nepřálo počasí. Buď moc pršelo nebo byl obrovský hic a beton by se tak mohl spálit. No a nakonec nám betonárka nechtěla žádný beton dát, protože měla velkou zakázku jinde. No každopádně nakonec jsme se dočkali a izolaci máme zalitou. 


Tento týden už by nám měli dovézt zbytek cihel a stavba už by měla konečně započít. Tak až bude něco postaveno, opět se ozvu :) 

Mějte se krásně!
Petra

Pokud se Vám článek líbil, budu ráda když se stanete mým pravidelným čtenářem (vpravo v menu) a taky mě můžete sledovat na instagramu, kde jsem denně aktivní. Najdete tam plno recenzí, tipů, ale hlavně se všechno dozvíte jako první :)

9 komentářů:

  1. Tak to je výhoda, že firmu mají tvoji známí.. Přeji, ať vše dobře šlape. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak držím prsty nech to raz dva postavíte. Inak veľa zaujímavých informácii som sa dozvedela. My chceme tiež domček ale skôr nejaký starší.

    my blog DISCOVERINGGLAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsme původně uvažovali o koupi domečku, ale v této době to vyjde na víc peněz než postavit nový, pokud tedy nemusíš kupovat ještě pozemek.

      Vymazat
  3. Super.. Tak teď už domeček poroste raz dva :)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělé pokroky, moc vám držím palce, ať jde vše podle plánu a těším se na další články! :))

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS