Gely pro intimní hygienu || GYNELLA, SEBAMED, AVON, AUSTRALIAN BODYCARE

Krásný den.
V dnešním článku bych Vám ráda představila gely na intimní hygienu, které používám a ke kterým se vracím. Intimní hygiena je pro mě nesmírně důležitá, protože moje tělo je velice náchylné ke tvorbě infekcí a zánětů. Tudíž je pro mě výběr vhodného intimního gelu velice důležitý. Všechny jsem je sepsala a dole budete mít seznam a krátké recenze těch, které mi "tam dole" nedělají neplechu a vyhovují mi. 



(200 ml, 149 Kč, www.gynella.com)
Jako první tu mám intimní gel značky Gynella, který používám ze všech nejdéle. Poprvé jsem ho objevila v beauty boxu, ale potom mi ji začal doporučovat i můj gynekolog. 
Intimní gel je obohacen o kyselinu mléčnou a borovicovou silici. Je vhodný pro každodenní hygienu pro dámy s citlivou pokožkou nebo se sklonem k vaginálním infekcím. Intimate Wash získal garanci České gynekologické a porodnické společnosti ČSL JEP.
Na fotce můžete vidět i malé balení, které je vhodné pro malé slečny od tří let, což je naprosto super. Intimní hygiena by se neměla podceňovat ani u malých holčiček. 
Gynella má v nabídce i další produkty, například mycí pěnu nebo vaginální kapsle. Rozhodně na jejich web mrkněte, nebo se poraďte se svým gynekologem :)

(200 ml, 159 Kč, www.kupkosmetiku.cz)
Do značky Sebamed jsem vkládala veliké naděje, tudíž jsem ji svěřila i citlivá místa. A udělala jsem dobře. Zdravotní kosmetiku Sebamed založil roku 1983 doktor Mauer. Produkty této značky tělo nevysušují a jsou naprosto vhodné i pro sušenky a citlivky. 
Jedná se o gel tužší konzistence, kterého stačí opravdu malé množství, aby vytvořilo jemnou pěnu. Gel má antibakteriální účinky, tudíž pro moje tělo absolutně vhodný. Pokožka po něm není podrážděná, nesvědí. Má pH 3,8, které je vhodné pro přirozenou rovnováhu mikroflóry. 
No je to parťák pro všechny ženy a já ho doporučuji všemi deseti.

(300 ml, 69 Kč, www.avon.cz)
Intimní gel Simply Delicate z Avonu jsem koupila když byl v akci, kolem 70 Kč, cenu už si přesně nevybavuji. Nebyl to můj první, už někdy v minulosti jsem z Avonu nějaký ten intim gel měla a nebyl vůbec špatný. I když Avon nemá úplně skvělou kosmetiku, tak tyhle intim gely umí. 
Gel má praktickou pumpičku, kterou poslední dobou na veškerých produktech oceňuji. Má průhlednou gelovou konzistenci a stačí ho jedno zmáčknutí pumpičky. Vytvoří bohatou pěnu a tento přímo nádherně voní. 
Navíc respektuje přirozenou hodnotu pH a obnovuje ji. Navíc dodává dlouhodobý pocit svěžesti. 
No za pár korun hodně muziky, to je krásný ne?

(200 ml, 299 Kč, www.kupkosmetiku.cz)
Intimní gel s australským olejem tea tree a kyselinou mléčnou od značky Australian Bodycare byl pro mě naprostou novinkou. Vlastně celkově tato značka, protože jsem od ní ještě nic neměla a ani jsem o ní pořádně neslyšela.
Intimní gel minimalizuje vznik červených teček, zarůstání chloupků a omezuje výskyt vyrážky a začervenání. Tea tree zklidňuje pokožku a zároveň udržují hladinu pH na přirozené úrovni. 
Intim gel je tekutější konzistence, což mi trošku vadí, protože rychle steče z rukou. Dále jeho cena je poměrně vysoká, když to srovnáme s ostatními gely. Musím ale říct, že ho stačí malé množství, takže tohle velké balení Vám vydrží fakt na dlouho. 

A jaké intimní gely používáte Vy? Byl pro Vás některý z mého článku novinkou? Který Vás zaujal nejvíc?

Mějte se krásně!
Petra


4 komentáře:

  1. Já znám jen Sebamed a byla jsem s ním docela spokojená.

    OdpovědětVymazat
  2. Osobně žádné speciální intimní gely nepoužívám, ale tyhle vypadají zajímavě, možná je skutečně zkusím. :-)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
  3. Musím se přiznat, že zatím intimní gely nepoužívám, ale shodou okolností teď pár dní už přemýšlím, že by bylo na čase něco pořídit... měla jsem nějaké problémy a tak nějak jsem si to začala uvědomovat, že by to bylo asi vhodné... dívala jsem se na gel od značky Sebamed a také Avon :-) jeden z nich bych ráda vyzkoušela a uvidíme :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mě vyhovoval gel od Avonu, jejich produkty mám hodně v oblibě. :))

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS