Laky na nehty || ESSENCE, DERMACOL, AVON, GOLDEN ROSE, LONDONTOWN

Krásný den.
V dnešním článku bych Vám představila několik laků na nehty. Přes léto mám permanentně nalakované nehty. Většinou tedy převažuje růžová nebo červená barva, ovšem ani jiným barvám se nebráním. Nehty jsou něco na čem si velice zakládám, přece jen jsou vidět. Mám je ráda upravené, pěkně nalakované a tak jsem občas nesvá, když jsem mezi lidmi a mám lehce oprýskaný lak. Měla jsem i období gelovek, ale ty mi tak neskutečně nehty zničily, že jsem si řekla už nikdy víc. 

(Essence, 45 Kč)
Jako první tu mám růžový lak od Essence. Byl to můj první lak od této značky a stačilo jedno použití, abych zjistila, že jsem se zamilovala. Dokonce jsem si nakoupila i další laky od této značky (zatím nemám vyzkoušené), jak moc mě zaujal.
Tento lak má akorát tak velký štěteček na nanášení laku. Má bezvadné krytí, takže bohatě postačí jedna vrstva. Aby  u mě lak prošel a zaujal mě, je pro mě největší prioritou zasychání. To tento lak zvládá velice dobře. Při použití spreje pro urychlení zaschnutí (používám u všech laků), je lak zaschlý do 10 minut. Jeho životnost je dlouhá, vydrží mi na nehtech klidně 4 dny, aniž by se odlupoval, takže další velké plus. Co se týče odličování, tak jde odlíčit velice snadno a rychle. 



(Dermacol, 99 Kč)
Lak na nehty Dermacol jsem si koupila hlavně kvůli barvě, ale celkově jsem ho chtěla vyzkoušet. Lak se dobře nanášel, štěteček akorát velký, ale to je asi tak všechno. Jo ještě skvěle vypadal na nehtech, pokud teda zaschnul.
Tento lak měl dobu schnutí nekonečnou. Stačila jedna tenká vrstva, ale lak schnul několik hodin! Většinou si nehty lakuji, když něco sleduji, abych u toho nedělala něco dalšího a lak tak důkladně zaschnul. Dokonce používám i spreje na zrychlení schnutí. Tady nepomohlo nic, ani hodina naprostého klidu. Stejně i tak se do laku udělaly rýhy nebo cokoliv obtisklo. Taky proto jsem tento lak dala hodně rychle pryč. Nevím, jestli se k této značce, co se týče laků, někdy vrátím, zatím teda rozhodně ne.


(Avon, 50 Kč)
Nikdy jsem na nehtech neměla jinou barvu než růžovou nebo červenou. Jsou to barvy, které se na mých nehtech vyskytují nejvíce. Nejsem ani ten typ člověka, co by si nehty lakoval podle ročního období. Tento podzim jsem ale na nehty použila tuto hnědou barvičku. Lak už jsem doma ale půl roku, tak už si zasloužil vyvětrat. 
Jedná se o minutový lak z Avonu. Lak by měl být za minutu zaschlý. Barva na mě působí velice elegantně. Lak má perfektní krytí, takže ho bohatě stačí jedna vrstva. Bohužel za minutu zaschlý určitě není, musíte si těch minut počkat víc a držák to taky nebude. Vydrží zhruba 2-3, podle toho co zrovna děláte za činnost. To mě ale neodrazuje a používám ho i nadále, protože jsem se zamilovala do té barvy.

(Golden Rose, 45 Kč)
Lak Golden Rose jsem koupila u nás v místní drogerii a doma jsem ho měla fakt hodně dlouho, tuším dva roky. Oceňuji, že i za tu dobu nevyschnul. Jedná se o odstín 24. Má skvělé krytí, protože kryje už v jedné vrstvě, avšak schnutí je katastrofa. Většinou jsem ho nanášela když jsem se dívala na nějaký film či seriál, aby měl lak dostatečný čas na schnutí. Co se týče výdrže, tak ta je taková průměrná. 
U tohoto laku oceňuji nejvíce tu životnost, protože jiné laky už by jinak dávno vschly.


(Londontown, 390 Kč)
Na tento lak od britské značky Londontown už jsem tady na blog psala samostatný článek. Na lak jsem narazila díky nabídce na testování a vybrala jsem si  odstín Guarded Jewel (červenohnědá barva).
Laky Londontown jsou veganské, bez parabenů, neobsahují lepek, má certifikaci PETA (nejsou testované na zvířatech a neobsahují žádné živočišné složky). Má recepturu 9-FREE, což znamená, že neobsahuje tyto škodlivé látky: formaldehyd, formaldehydové pryskyřice, toluen, kafr, dibutylftalát, xylen, ethyl tosylamide, aceton a TPHP (trifenylfosfát).
Lak se pyšní svým skvělým krytím, dlouhodobou výdrží a rychlým schnutím. Jediná nevýhoda je jeho vysoká cena.

Zaujal Vás některý z laků?
Mějte se krásně!
Petra

1 komentář:

  1. Laky essence jsou výborný, mám je moc ráda (kvůli ceně sice většinou sáhnu po ultralevné miss sporty, ale essence se fakt používá dobře).

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS