Balzámy na rty || BLISTEX, LAVERA, LABELLO, RYOR

Krásný začátek týdne, krásky!
Dnes tu mám pro Vás opět článek, kde Vám představím několik značek. Tentokrát to budou balzámy na rty, které jsem za poslední dobu používala. Najdete zde značky Blistex, Lavera.. a další. Opět v článku najdete moje postřehy, jaký balzám je super, který byl trošku propadák. Snad Vás takové články baví a určitě mi napište, jaký článek byste tu uvítaly!

Blistex je moje láska už od začátku, co jsem poprvé zkusila jejich balzám. Byla to taková láska na první pohled a použití. Jejich balzámky mám doma neustále v zásobě a společně s Kneipp patří mezi mé nejoblíbenější. Navíc jsou to jediné (ještě Kneipp) balzámy, u kterých mi nevadí jejich parfemace.
Dnes se podíváme na tyto dvě vajíčka, které jsem u Blistex vyhrála v soutěži. Oba mají lehkou parfemaci, fialové voní po pečených švestkách a s vanilkou a modré zase po borůvkách a broskvích. Ačkoliv vanilkovou parfemaci v kosmetice nevyhledávám, tady mi je příjemná a trošku víc mi voní fialové vajíčko. Balzámky dále obsahují kvalitní bambucké máslo, po kterém budete mít sametově hebké rty. S klidným s vědomím tuhle značku doporučuji, protože mým rtům naprosto vyhovují. A zmínila jsem i dokonalou hydrataci?




Lavera je značka, kterou už chci delší dobu zkusit. Mimo pečující kosmetiku má v nabídce také dekorativku. Lavera je 100 % certifikovaná přírodní kosmetika. Produkty této značky nejsou testovány na zvířatech a 95 % všech výrobků se může chlubit certifikátem Vegan. Jediné co jsem od značky měla je tento balzám na rty Sensitive.
Obsahuje bio Jojobu a bio bambucké máslo, díky kterým rtům poskytuje dlouhotrvající péči a hydrataci. Díky bio mandlovému oleji jsou rty krásně jemné a vláčné. Bio vosky se pak postarají o ochranu proti působení nepříznivých vnějších vlivů. Balzám je bez jakékoliv barvy a parfemace a to mi vyhovuje osobně nejvíc. O rty se stará opravdu skvěle.


Labello už je taková moje klasika v péči o rty. Nejraději mám tuhle klasiku bez příchutě a parfemace. Mám ho doma neustále v zásobě, protože je to jeden z mých nejoblíbenějších.
Labello skvěle rty ošetří, hydratuje, rychle zklidní a co je u mě naprostá pecka, že vyplní prasklinky ve rtech a rty jsou potom úžasně hebké. A co víc, když si rty namažu večer, tak ráno na nich balzám pořád je.


Jak už asi víte, tak nemám zrovna v lásce parfémované balzámy na rty. Nicméně ten od Ryoru pouze voní po třešních, ale nechutná tak, chuť má neutrální, což je fajn.
Balzám obsahuje vyváženou kombinaci rýžového a ricinového oleje s bambuckým a kakaovým máslem. Snadno se roztírá a na rtech by měl dlouho vydržet. Výsledkem by měly být zvláčněné, hydratované a regenerované rty. 
Jelikož už mi na rtech prošlo opravdu hodně balzámů, tak tento mě na zadek rozhodně neposadil. Na rtech ho cítím opravdu jen chvíli a následně mám rty opět vysušené. Takže ho musím používat takřka pořád, což je pro mě docela nekomfortní. Moc jsem se na něj těšila, ale bohužel byl pro mě zklamáním.

Jako poslední balzám v tomhle článku tu mám ještě jednou značku Blistex. Blistex jsou mé jedny z nej, proto není divu, že je mám doma neustále v zásobě. 
Blistex ULTRA SPF 50+ je vhodným parťákem právě na léto. Jeho vysoké SPF rty ochrání před slunečními paprsky UVA a UVB, ale také dokonale hydratuje. Je tak malý, že se vejde do kabelky. Můžete ho tedy sebou brát na koupaliště, na výlety, do práce. Tento balzám je mým #musthave kouskem na léto, protože slunce mi na rtech dělá modřiny a díky tomuto balzámu mám naštěstí vyhráno. Rty promastí tak akorát a vydrží i přes nápor jídla a pití. No prostě tento balzám musíte mít :)

Zkoušely jste některé z uvedených balzámů? Zaujal Vás nějaký? :)

Mějte se krásně!
Petra

2 komentáře:

  1. Prima článek. Já nepřišla na chuť těm kulovitým balzámům. Mám raději klasické rtěnkové provedení. Teď zrovna používám dva Blistexy a jsem s nimi spokojená.

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS