FABERLIC || ABC peeling

Krásný den.
Co se týče peelingů, tak ty mám velice ráda. Ať už se jedná o peelingy tělové nebo pleťové. Možná ty tělové mám přece jen radši, ale pleťové mají taky něco do sebe. 
Dnes bych Vám ráda představila ABC peeling neboli tříkrokovou péči o pleť od značky Faberlic. 

Faberlic je kyslíková kosmetika, kterou nemám úplně vyzkoušenou. Mám od ní tuhle péči, potom lesk na rty a sprchový gel, takže názor, zda mi značka sedla či nikoliv, ještě nemám. Jedná se o BIO kosmetiku, avšak způsobem prodeje bych ji přirovnala k Avonu nebo Oriflame - také se prodává na principu katalogu.


ABC peeling se skládá ze tří kroků péče o pleť. První krok A je chemický peeling s AHA kyselinami, druhý krok je mikrodermabraze a enzymový peeling a třetím krokem je krém SOS (terapie a obnovení SPF 8). K péči jsem se dostala úplnou náhodou, když mi ji Nikol, se kterou si každý měsíc vyměňuje balíčky s kosmetikou, poslala. 



Krok A: chemický peeling s AHA (alfa-hydroxylové kyseliny) kyselinami
První krok je chemický peeling, který neobsahuje žádné částečky, tudíž Vám pleť neobrousí. Má průhlednou gelovou texturu a na pleti se nechává působit 5-10 minut. Na pleti lehce štipká, ale to po chvíli ustane. Avšak tento krok mi lehce vysušuje pleť a to oblasti nosu a obočí.
Tento krok by měl odstraňovat odumřelé buňky epidermy z povrchu pokožku, vyrovnávat povrch pokožky, zužovat póry. Suma sumárum, výsledkem by měla být zářivá rovnoměrná barva obličeje a hladký povrch pokožky. Já mohu potvrdit, pouze hladkou pokožku, zbytek jsem na pleti nezaznamenala. 



Krok B: mikrodermabraze a enzymový peeling
Druhým krokem je mikrodermabraze a enzymový peeling. Jedná se o krém, který obsahuje malinkaté částečky. I když se jedná o malinkaté částečky, nenechte se zmást! Částečky jsou poměrně hrubé. Aplikace je jednoduchá, nanesete na pleť, rozetřete a jakoby masírujete pokožku. Následně oplachuji vlažnou vodou.
Druhý krok by měl odlupovat odumřelé buňky, zlepšovat barvu pokožky a hluboce čistit póry, odstraňuje loupání pokožky po výše zmíněném chemickém peelingu. Tady už musím říct, že jsem zaznamenala vše. Suché šupinky, které způsobil první krok, jsou pryč a moje vybledlá tvář dostává krásně růžovou barvičku. Pleť je po něm nádherně heboučká, dokonce ještě víc než po prvním kroku. 



Krok C: krém SOS - terapie a obnovení SPF8
Posledním krokem je krém, který se nanáší jako úplně poslední. Krém je velice příjemný na pleti. Pěkně ji zklidní a pleť je následně neskutečně heboučká jako dětská prdelka. Takhle hebkou pleť jsem po žádném peelingu ještě neměla. 
Tento krém by měl obnovovat pleť po peelingu a mikrodermabraze, uklidňovat pokožku, snižovat citlivost pokožky, chránit před škodlivými účinky UV záření. 

Celkově tuto sadu hodnotím velice pozitivně, protože pocit heboučké pleti je k nezaplacení. Ovšem co bych sadě vytkla je velikost  balení. Všechny produkty jsou stejně velké, avšak největší spotřebu mám u kroku B, tam už jsem někde ve čtvrtce, u kroku A jsem v půlce a krému mám pořád skoro plné balení, protože ho stačí opravdu málo. Takže SOS krém budu používat i po dalších peelinzích, které na použití teprve čekají. 

Tuhle tříkrokovou péči si můžete koupit ZDE a do komentáře mi dejte vědět, zda Vás péče zaujala nebo jestli máte nějaké zkušenosti se značkou Faberlic :)

Mějte se krásně!
Petra

3 komentáře:

  1. Ten chemický peeling bych určitě ráda vyzkoušela - zajímavá kosmetika! :)

    OdpovědětVymazat
  2. O tejto značke som nepočula ešte ale vyzerá zaujímavo. Ja mám momentálne chemický peeling od Nuskin a je super.


    UPDATE: Ako sme to oznámili rodine?

    OdpovědětVymazat
  3. Skúsenosti so značkou nemám, ale vyzerá veľmi kvalitne, a keď o nej píšeš, že funguje, tak určite aj kvalitná bude :) Hneď ako dopíšem komentár, pôjdem si pozrieť cenu. To som zvedavá. AHA kyselina je aj v mnohých dermatologických prípravkoch v lekárni, milo ma prekvapilo, že je aj u tejto značky.

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS