Švýcarská přírodní kosmetika Herbamedicus || SUPER KOKOS S KONOPÍM, CELLULITIS, KOŇSKÁ MAST, OPARY STOP

Krásný den.
V dnešním článku bych Vám ráda představila švýcarskou přírodní kosmetiku Herbamedicus, se kterými jsem navázala spolupráci. K testování mi přišel balíček s pěti produkty, ovšem vyzkoušené mám jen čtyři. Ten pátý je produkt pro lepší odkašlávání a k uvolnění dýchacích cest. Zatím ale nikdo u nás chřipku neměl, aby produkt mohl vyzkoušet, tudíž na něj bude recenze dodatečně.

Herbamedicus je švýcarská společnost, která vznikla v roce 2006 v Zürichu. Jejich prvním produktem, který se dostal na trh byla koňská mast, která obsahuje 25 bylin. Produkty nejsou testované na zvířatech a všechny mají bylinné složení. Herbamedicus nabízí produkty pro úlevu pohybového aparátu, na péči o celé tělo, zejména na pokožku. Nabízí také potravinové doplňky.



Jako první Vám představím pleťový kokosový olej s konopím. Jedná se o první koksový olej, který se u mě doma objevil a já ho začala používat. Jediné oleje, které jsem zatím používala byly z Renovality, ale nepoužívala jsem je na obličej. Takže tento byl na obličeji první.
Kokosový olej je vhodný k regeneraci pokožky, odstraňování make-upu, relaxační masáži a vlasové péči. 
Olej z konopí je velmi efektivní v péči o suchou a citlivou pokožku a při kožních problémech. Zanechává pokožku hebkou a zmírňuje podráždění. 

Jako první jsem olej zkusila na odličování. Make-up nepoužívám, používám pudr, korektor, řasenku a další věci, ale make-up ne. Musím říct, že jsem z odličování měla trochu strach. Bála jsem se, že se mi olej dostane do očí a já pak uvidím mlhavo. Na tampónek musíte nanést přiměřené množství, ani moc ani málo. Taky mi trvalo než jsem to vychytala :D Odličování je paráda, pokožku to vůbec nedře, olej po očních víčkách krásně klouže a dokonale odlíčí řasenku (olej používám pouze na odličování očí, na zbytek obličeje mám gel a micelárku). 
Dále jsem olej zkoušela použít před líčením. Jelikož mám ale smíšenou pleť, tak mi  dělal trochu neplechu v T-zóně, která pak byla dost mastná. Nicméně když tento problém pominu, tak pod pudrem byl olej fajn. Myslím, že pro sušenky, by byl pod make-up ideální :)
No a jako poslední využití, ho používám na noc. Po večerní skincare ho nanesu před spaním na pleť a jdu spát. Nanáším ho na navlhčený celý obličej, včetně očí a krku. Na oči, ale opatrně, aby Vás nepálely nebo jste případně neviděly mlhavo. Jelikož ho nenanáším přímo na suchou pleť ale na navlhčenou, tak nezanechává mastný film. Pokožka je po něm neskutečně hebká a pěkně promaštěná (ale ne vyloženě MASTNÁ).


Dále na mě v balíčku čekal gel Cellulitis. Už podle názvu je všem jasné, co je jeho hlavním účelem. Cellulitis obsahuje výtažky z 18 druhů bylin a rostlin. To, že se jedná o přírodní produkt poznáte hned po otevření, protože krásně voní po bylinkách. Bylinné extrakty podporují odbourávání nežádoucího tuku, zvyšují elasticitu a pevnost pokožky, zlepšují prokrvení a výživu pokožky a usnadňují vylučování toxinů z postižených oblastí.

Já gelem natírám zadek a bříško. Dá se ale použít i na paže, boky nebo stehna. Gel dostatečně rozetřu a následně místo promasíruji. Gel používám 2x denně, ráno a večer.
Ne že by mě trápil přebytečný tuk nebo celulitida, ale na zadku mám strie a tak jsem si řekla, jestli nebude fungovat i na ně. Přece jen to jsou takové "jizvičky". No a světe div se! Strie teda úplně neodstranil (to snad jen laserem), ale rozhodně nejsou už tolik výrazné jako předtím. No a bříško si mažu jen tak preventivně.
Nemyslete si ale, že Vám to bude odbourávat tuk a budete hubnout, to vůbec ne! Jak jsem výše psala, pouze podporují odbourávání přebytečného tuku no a ten sezením na zadku hold z těla nedostanete.
Strašně se mi líbí, že dané místo se po namazání krásně prohřeje a prokrví. Navíc ho stačí opravdu malé množství, protože se velice krásně roztírá, tudíž Vám nějaký ten měsíc vydrží :)


 Koňská mast je takovým zlatým vrcholem značky Herbamedicus. Byl to jejich první produkt, který se dostal do prodeje a nyní je žádaný v každé domácnosti. Balzám je vyroben z 25 druhů bylin a voní úplně stejně nádherně po bylinkách jako Cellulitis. Součástí masti je také plod a květ kaštanu koňského, který je osvědčeným prostředkem v boji proti křečovým žilám. Bylinné extrakty napomáhají při potížích s klouby, svaly a páteří, ulevují při revmatických stavech a přináší pomoc při ischiatických potížích.

Já dostala hřejivou mast a jsem za ni hrozně ráda. Je u nás nejpoužívanějším produktem z balíčku. Jelikož jsme s přítelem aktivní sportovci, tak nás hodně trápí bolesti svalů a kloubů a já navíc trpím na bolesti zad v bederní oblasti. Tudíž hned co balíček dorazil, tak jsme koňskou mast ihned otestovali. Předem chci říct, že problém nevyléčí, ale uleví natolik, že můžete prakticky normálně fungovat. Navíc urychluje regeneraci, takže pokud Vás něco bolelo týden, tak s touhle mastí Vás to bude bolet pár dní.
Mast nanesete na postižené místo a následně vmasírujete. Po chvíli se vám na daném místě objeví červený flek. Toho se ale nebojte, je to přirozené a je to projev žádoucího prokrvení. Následně Vás dané místo začne pálit, to je také v pořádku, protože dochází k prohřívání postižené oblasti. Důležité je mast používat několikrát denně a každý den, dokud problém neodstoupí.
Mast testovali tři lidi, včetně mě, a všichni jsme byli s mastí nadšeni. Opět ji stačí malé množství, takže Vám taky vydrží dlouho :)


Dále jsem dostala vodičku na opary Opary Stop. Já naštěstí na opary netrpím, ale moje sestra a taťka jo, takže jsem vodičku věnovala jim. Nicméně jsem je po použití pořádně vyzpovídala, abych pro Vás měla informace.
Jedná se o bylinný roztok, který obsahuje 8 bylin: citronovou trávu, lékořici lysou, yzop lékařský, třapatku nachovou, tea tree, levanduli lékařskou , balmín metlatý a meduňku lékařskou. 
Používá se už při prvních známkách zvýšené citlivosti rtů (brnění, pálení, svědění).

Tento roztok používala hlavně moje sestra, takže tu popíšu hlavně její pocity. Už při prvních příznacích, kdy ségra cítila, že se jí opar bude dělat začala místo potírat. Potírala ho několikrát denně. Místo roztok vůbec nevysušil, ale ani se nevpil. Na rtu to udělalo jakoby ochranný obal. Během působení místo lehce "cukalo", ale nic nepříjemného to nebylo. Každopádně místo se vyléčilo a žádný opar se vůbec neudělal.Opět balení vydrží dlouho :)


Doufám, že Vás tato švýcarská značka zaujala a něco si na jejich e-shopu koupíte. Určitě je začněte sledovat i na jejich instagramovém profilu, protože spolu budeme pořádat soutěž o jejich produkty.

Mějte se krásně!
Petra



2 komentáře:

  1. Zajímavé výrobky. Mne nejvíc zaujala koňská mast

    OdpovědětVymazat
  2. Vidím tam kokosové produkty, které přímo miluju - snad od všech značek! :D :))

    OdpovědětVymazat

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS