Když mi přišla nabídka na spolupráci s domácí paštikou, neváhala jsem ani minutu. My domácí paštiku děláme každoročně už několik desítek let. Od domy, co jsem ji jako děcko jedla, si ji pamatuji. A to vím, že ji dělali babičky a dědečkové ještě přede mnou. I my každý rok, na zabíjačce, děláme domácí paštiku. Vždycky se na ni ohromně těším a potom si ji mažu na chleba i přes rok. Pěkně čerstvý chlebík, máznutý paštikou a sklenici mlíka. Nepotřebujete ale nutně doma zabíjet celé prase, abyste si paštiku mohli udělat. Stačí si nakoupit suroviny a udělat si ji pěkně doma. Ale tomu se dnes věnovat nebudu.
Dnes se mrkneme na domácí paštiku Boženka, která se vyrábí u nás v Česku výhradně z lokálních surovin. Paštika je vyráběná z více než 80 % masa, je bez chemie, lepku a éček. V nabídce mají různé variace ať už s trhaným masem, medvědím česnekem nebo klasiku. Navíc zde najdete i škvarkovou pomazánku nebo škvarky v sádle. Nabídka zatím není nijak bohatá, ale to se časem určitě navýší. Přece jen je to firma, která je na trhu nováčkem.
Petra
Tak tuhle spolupráci ti fakt závidím :)(v dobrém, samozřejmě) - já novinky z oblasti jídla testuji moc ráda.
OdpovědětVymazatJinak mi cena přijde přiměřená tomu, že jde o řemeslné paštiky. Kupovala jsem nějaké od firmy Melememaso a cena byla podobná, u některých možná i trochu vyšší.
Taky mě těstování hodně bavilo a klidně bych se dalšímu nebránila :)
VymazatJá miluju paštiky a tyto musí chutnat fakt skvěle :)
OdpovědětVymazatHlavně paštika Originál byla boží!
VymazatPaštika mi chutná !!! Ale často si říkám, co všechno možné je v nich asi namleto.. :O :D To mě odrazuje.. Ale když je paštika kvalitní, tak mňaaaam. :D O Božence jsem ale ještě neslyšela..
OdpovědětVymazatPřesně tak, normálně si ji nekupuji, ale tady ta je opravdu poctivá.
VymazatPaštiky mám moc ráda, zvláště pokud jsou kvalitní! :) Tyhle vypadají báječně. :)
OdpovědětVymazatA taky báječné jsou a kvalitní taky :)
Vymazat